Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Uitnodiging werkgevers start cao overleg Retail Non Food

De cao Retail Non Food loopt 1 januari 2021 af. Afgelopen dinsdag eind van de middag hebben wij per mail een uitnodiging van de werkgevers ontvangen om met elkaar het overleg te starten over de nieuwe cao.

Op dit moment heeft de coronaciris en dan vooral de maatregelen, die zijn genomen om de crisis te lijf te gaan, behoorlijke negatieve invloed op grote delen van het retaillandschap. Vooral winkels in de winkelstraten voelen de gevolgen van de maatregelen. We zien wel dat het aantal online verkopen behoorlijk is gestegen, maar dat maakt de verliezen niet goed.
Werkgevers spreken in de uitnodiging dan ook over de behoefte te komen tot een "crisis-cao", die recht doet aan wat er op dit moment allemaal gebeurd.

Inzet
CNV Vakmensen is bereid om namens de leden het gesprek te starten over de nieuwe cao en ons te beperken tot wat wij denken dat er minimaal afsproken zou moeten worden in zo een "crisis-cao". Uitgangspunten wat ons betreft moet zijn:

- Crisis-cao kent wat ons betreft een korte looptijd van maximaal 12 maanden
- Er mogen geen wijzigingen worden gedaan in de cao ten opzichte van de huidige cao en al helemaal niet ten nadelen van werknemers
- In de huidige cao staat een automatische loonsverhoging. De lonen stijgen gelijk aan de stijgingen van het Wettelijk Minimumloon. Dat willen wij         ook zo houden in een "crisis-cao".

Onderdelen waar het juist extreem goed gaat
In andere delen van het retaillandschap gaat het juist door de coronamaatregelen veel beter dan verwacht. Denk aan de woonwinkels en de tuincentra. Wij zouden hier niet zomaar aan voorbij willen gaan en afspraken maken, dat werknemers juist daar waar het heel goed is gegaan, ook passend beloond worden, denk dan bijvoorbeeld aan coronabonus.

Na de eerste onderhandeling, komen wij bij jou terug en hopen wij meer duidelijkheid te hebben over wat die "crisis-cao" zou moeten zijn. Heb je vragen of opmerkingen, dan hoor ik dat heel graag.

Vriendelijke groet,
Jacqueline Twerda
06 23006214
j.twerda@cnvvakmensen.n l
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid