Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelaarsresultaat Retail Non Food

Dinsdag 17 november 2020 hebben de bonden en de werkgevers een onderhandelaarsresultaat bereikt over een nieuwe cao Retail Non Food. Het oordeel is nu aan jullie. Het resultaat gaat uit van een cao voor de duur 1.5 jaar en behoudt de automatische loonsverhogingen in lijn met de verhogingen van het wettelijk minimumloon. Tijdens de gesprekken over een nieuwe cao is er uitvoerig gesproken over de situatie, die is ontstaan in de winkelstraat door de huidige coronacrisis. Het zijn onzekere tijden en niet elke winkel zal deze crisis overleven. Ook als corona voorbij is, zullen de gevolgen niet weg zijn.

Werkgevers hebben aangegeven ondanks deze onzekere tijden, vertrouwen te hebben in de toekomst en voor werknemers in de sector waarde te hechten aan het voortzetten van goede arbeidsvoorwaarden. Daar waar veel grote sectoren er op dit moment voor kiezen cao’s af te sluiten zonder wijzigen en loonsverhogingen, omdat de situatie te onzeker is, kiest de Retail er bewust voor om de automatische verhoging van de loontabellen uit de huidige cao, die gekoppeld is aan de halfjaarlijkse verhoging van het Wettelijk Minimumloon vast te houden. ( verhoging juli 2020 was 1.6%) Ook zullen werkgevers het grootste deel van de verhoging van de pensioenpremie betalen. Deze wordt verhoogd van 22.5% naar 24.75%, waarvan de werknemers 0.375% betalen en de werkgever 1.875% van het pensioengevend salaris.

Tuinen en wonen
CNV Vakmensen vindt, dat werkgevers de werknemers in deze branches moet laten meedelen in de winst die op dit moment wordt gehaald. Werkgevers zouden werknemers een bonus moeten geven voor de extra inspanningen van de afgelopen maanden als blijk van waardering voor hun bijdrage in de extra omzet. De werkgevers uit deze branches hebben aangegeven dit te snappen en ook te gaan doen. Einde van dit jaar zullen werkgevers in deze branches hun werknemers extra belonen. Een aantal werkgevers heeft dit al gedaan.
Dit verzoek om een coronabonus is geen afspraak in het onderhandelaarsresultaat en dat is jammer. Wij zullen de aankomende maanden dan ook blijven volgen wat er gebeurd op plekken waar het bijzonder goed gaat. De oproep blijft staan. Daar waar het kan en de omstandigheden juist extreem goed zijn, moeten werknemers dit terug zien.

Het onderhandelaars resultaat
Samengevat ligt er een resultaat, wat ik graag voorleg aan jullie. Niet alles wat ik had gewild is omgezet in harde afspraken, maar gezien de omstandigheden, denk ik dat het resultaat de moeite waard is om jullie overdeel over te vragen. Uiteindelijk is het aan jullie of dit resultaat voldoende is om mee akkoord te gaan.
Het zal dus gaan om een nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2021 t/m 30 juni 2022. De automatische koppeling met de verhoging van het wettelijk minimumloon blijft instant.

Voor het einde van de week ontvangen jullie van mij een stemverzoek en het resultaat waarover jij jouw stem kan uitbrengen. Op maandag 23 november 2020 om 19.30 uur staat er een digitale ledenvergadering gepland. Je kunt je hiervoor opgeven via j.twerda@cnvvakmensen.nl. Vermeld het email adres waarop je de uitnodiging voor de digitale vergadering wilt ontvangen.  

Heb je vragen en of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk heel graag.

Vriendelijke groet,

Jacqueline Twerda
Bestuurder CNV Vakmensen
06 23006214 j.twerda@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid