Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Geef jouw stem over het InRetail onderhandelaarsresultaat

Afgelopen dinsdag is er een onderhandelaarsresultaat bereikt voor jouw nieuwe cao. Het woord is nu aan jou!

Jullie ontvingen eerder deze week al de nieuwsbrief over het resultaat maar ik zet hier nog even op een rijtje wat het onderhandelaarsresultaat is;
  • Looptijd van 1,5 jaar
  • Werkgevers geven aan, ondanks deze onzekere tijden, vertrouwen te hebben in de toekomst en waarde te hechten aan het voortzetten van goede arbeidsvoorwaarden. Waar veel grote sectoren er op dit moment voor kiezen cao’s af te sluiten zonder wijzigen en loonsverhogingen, omdat de situatie te onzeker is, kiest de Retail er bewust voor om de automatische verhoging van de loontabellen uit de huidige cao, die gekoppeld is aan de halfjaarlijkse verhoging van het Wettelijk Minimumloon vast te houden. (verhoging juli 2020 was 1.6%)
  • Werkgevers betalen het grootste deel van de verhoging van de pensioenpremie. Deze wordt verhoogd van 22.5% naar 24.75%, waarvan de werknemers 0.375% betalen en de werkgever 1.875% van het pensioengevend salaris.
Tuinen en wonen
CNV Vakmensen vindt dat werknemers in deze branches moet meedelen in de winst die op dit moment wordt gehaald. Werknemers verdienen een bonus voor de extra inspanningen en als blijk van waardering voor hun bijdrage in de extra omzet. De werkgevers hebben aangegeven dit te gaan doen. Einde van dit jaar belonen werkgevers in deze branches hun werknemers extra. Een aantal werkgevers heeft dit al gedaan.

Dit verzoek om een coronabonus is echter geen afspraak in het onderhandelaarsresultaat en dat is jammer. Wij blijven de aankomende maanden volgen wat er gebeurt op plekken waar het bijzonder goed gaat. De oproep blijft staan. Daar waar het kan en de omstandigheden juist extreem goed zijn, moeten werknemers dit terug zien.

Samengevat
Er een resultaat wat ik graag voorleg aan jullie. Niet alles wat CNV Vakmensen wilde is omgezet in harde afspraken. Maar gezien de omstandigheden denk ik dat het resultaat de moeite waard is om jullie overdeel over te vragen. Uiteindelijk is het aan jullie of dit resultaat voldoende is om mee akkoord te gaan.
Het gaat dus om een nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2021 t/m 30 juni 2022 waarbij de automatische koppeling met de verhoging van het wettelijk minimumloon instant blijft en de werkgever betaalt het grootse deel van de verhoging pensioenpremie.

>> BRENG JE STEM UIT<<

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid