Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update cao overleg Hema

De vorige keer meldden we dat Hema de eigen cao had opgezegd en over wil stappen naar de cao Fashion, Sport & Lifestyle. Aan dat voornemen van jouw werkgever is niets veranderd. CNV Vakmensen is hier niet gelukkig mee.

Vakbonden en HEMA zouden in het voorjaar gaan praten over vernieuwing van de cao, om zo beter te kunen anticiperen op de plannen van de directie om de winkelketen er weer bovenop te helpen en ook om beter aan te sluiten bij de huidige tijdsgeest en maatschappelijke ontwikkelingen. Wij wilden hierover meedenken, over alles zou in ieder geval gepraat kunnen worden, als hierbij het perspectief van de medewerkers maar niet uit het oog verloren zou worden. Met andere woorden, wat wil HEMA wijzigen en wat komt hier voor medewerkers tegenover te staan? We zouden dan vanzelf wel zien of dit tot een akkoord zou kunnen leiden. Aan de constructieve opstelling van vakbonden zou het dus in ieder geval niet liggen.

Maar het is dus vooralsnog niet zo ver gekomen. Want nog voordat we de gesprekken over de cao vernieuwing hadden kunnen opstarten, heeft de HEMA directie dus een forse draai gemaakt naar de Fashion, Sport & Lifestyle (FSL) cao. HEMA wil met die overstap meer aansluiten bij de arbeidsvoorwaarden in de rest van de Retail en ziet bovendien dat de franchise HEMA winkels ook al diezelfde FSL cao toepassen.  

Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangegeven, staat onze handtekening ook onder de FSL cao. Maar het is ook zo dat er in beginsel niets gaat boven de eigen betere bedrijfs-cao van de HEMA. En ja, de directie denkt na over compensatie voor ontstane verschillen in een persoonlijke toeslag. Maar daar willen ze wel een afbouw voor afspreken. Wij hebben daarom aan de HEMA directie gemeld dat wij de gesprekken over de vernieuwing van de HEMA cao graag alsnog willen opstarten.

Zeer binnenkort zullen vakbonden opnieuw overleggen met HEMA. We houden jou op de hoogte!     

Ondertussen wil ik je vragen om deze mail door te sturen naar jouw niet georganiseerde collega’s en een aantal kopietjes van deze nieuwsbrief bij jou in het filiaal op de lunchtafel te leggen. Juist nu is het van belang dat ook jouw collega’s zich organiseren.

Want...Of we nu onderhandelen over de vernieuwing van de eigen HEMA cao of over nette overgangsmaatregelen naar een nieuwe cao, dit kan alleen met steun van leden. Hoe meer leden we bij HEMA hebben, hoe groter onze invloed is!


Meer leden = meer invloed
Jij bent al lid, maar jouw collega misschien nog niet. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! We helpen onze leden daarnaast door ze persoonlijk te adviseren. Jouw collega kan lid worden door te gaan naar https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden


Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030 751 1950 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid