Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV verrast door move HEMA directie

Afgelopen week hadden de vakbonden een overleg met Hema over de nieuwe cao. Deze was ingepland om te gaan praten over modernisering van de arbeidsvoorwaarden. Dat wil zeggen, hoe kunnen we de cao duurzaam maken voor de toekomst, en met voldoende perspectief voor medewerkers. Dat liep ietsjes anders…

De HEMA directie heeft het overleg vooral gebruikt om mede te delen en het besluit toe te lichten dat zij af willen stappen van een eigen cao. De keuze is gevallen op de Fashion, Sport & Lifestyle cao, waar zij zich bij willen aansluiten. Op zich een cao waar wij ons ook achter scharen en onze handtekening onder staat, maar in beginsel gaat niets boven een eigen bedrijfs-cao.

Hoe je het ook bekijkt, de eigen HEMA cao is in vergelijking met de Fashion, Sport & Lifestyle cao van een hoger niveau. En ja, jouw werkgever heeft toegezegd voor huidige medewerkers afspraken te willen maken waardoor het arbeidsvoorwaardenpakket van een zelfde gelijkwaardig niveau zou blijven als dat nu het geval is onder de HEMA cao. Maar toch, wat heeft de directie hiervoor dan precies in gedachten? Hoe moeten die afspraken er uit zien en welke looptijd hebben deze dan? Gedurende de tijd dat de medewerker (nog) in dienst is bij HEMA of wil de directie hier een maximale termijn aan koppelen? Wat ons betreft zijn er nog genoeg vragen en twijfels. 

CNV Vakmensen is dus niet onverdeeld enthousiast over het voornemen van de HEMA directie, die dit inmiddels al wel in de media heeft gebracht. Nota bene, de inhoudelijke gesprekken moeten hierover met ons nog van start gaan.

Begin maart zullen vakbonden opnieuw een overleg hebben met HEMA. En dan gaan we verder spreken over het voornemen van de directie.

We houden jou op de hoogte!     

Ondertussen wil ik je vragen om deze mail door te sturen naar jouw niet georganiseerde collega’s en een aantal kopietjes van deze nieuwsbrief bij jou in het filiaal op de lunchtafel te leggen. Juist nu is het van belang dat ook jouw collega’s zich organiseren.

Want...Of we nu onderhandelen over de eigen HEMA cao of over nette overgangsmaatregelen naar een nieuwe cao, dit kan alleen met steun van leden. Hoe meer leden we bij HEMA hebben, hoe groter onze invloed is!


Meer leden = meer invloed
Jij bent al lid, maar jouw collega misschien nog niet. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! We helpen onze leden daarnaast door ze persoonlijk te adviseren. Jouw collega kan lid worden door te gaan naar https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden


Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030 751 1950 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid