Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Eindelijk helderheid cao VGT. Laat je stem horen

CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao met de werkgevers in de grootwinkelbedrijven voor textiel (VGT). Tot 17 februari kun je laten weten of je instemt met de uitkomsten. Laat je stem horen!

Na een tijd van onzekerheid is er duidelijkheid over jouw arbeidsvoorwaarden. In de bijlage  vind je alle afspraken op een rij. Lees deze goed door zodat je weet wat de nieuwe cao voor jou gaat betekenen. Je kunt ook eventueel de formele tekst van het onderhandelingsresultaat  lezen. En laat vervolgens je stem horen. Tot 17 februari kun je stemmen. De leden van CNV Vakmensen bepalen of deze cao gaat gelden. Het is dus belangrijk dat je mee doet aan de stemming.

De afspraken samengevat
CNV Vakmensen heeft met de nieuwe cao zoveel mogelijk geluisterd naar alle zorgen die jullie hebben geuit. Dat betekent dat voor de groep medewerkers die in dienst zijn gekomen voor 1 september 2013 de meeste arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven als nu het geval is. Dus geen verslechteringen op het gebied van bijvoorbeeld toeslagen, overwerk, loondoorbetaling bij ziekte en maatregelen voor oudere medewerkers. Dat was voor ons een belangrijke eis om tot een cao te komen. Ook krijg je het recht op niet inroosterbare dagen en ontstaat er extra verlof op basis van de lengte van je dienstverband. Daarnaast zal er een structurele loonsverhoging worden gegeven van 1%. Wij beseffen dat dat niet veel is. Wij hadden dat graag beter gezien maar hebben in de onderhandelingen gemerkt dat dit het maximaal haalbare resultaat was. In zo’n geval is de afweging wat beter is: geen cao of deze afspraak. Wij hebben voor dat laatste gekozen.

Voor de groep medewerkers die na 1 september 2013 in dienst zijn gekomen gaan de afspraken uit de cao fashion, sport en lifestyle (FSL) één op één gelden. Dat betekent onder andere dat de salarisschalen per 1 april met 2,77% verhoogd. Verder wordt voor deze groep medewerkers de toeslag voor het werken op zaterdagavond en zondag verlaagd van 100% naar 50%. Wel is er afgesproken dat dit voor huidige medewerkers gecompenseerd wordt, zodat je er niet op achteruit gaan. Daarnaast wordt de loondoorbetaling bij ziekte gewijzigd en krijg je het recht op niet inroosterbare dagen.

Een basis om op voort te bouwen
Met deze nieuwe cao wordt de basis gelegd voor de overgang naar de cao FSL. CNV Vakmensen is ervan overtuigd dat die cao uiteindelijk een betere basis biedt. In die cao zijn we namelijk beter in staat om meer te regelen op het gebied van scholing, loopbaan en zeggenschap van medewerkers over werktijden. Via deze cao willen we werken aan een modern en toekomstbestendig arbeidsvoorwaardenpakket waarin ook je inkomen weer structureel stijgt. Wij kijken graag met het oog voor de toekomst vooruit en geloven daarom in de stappen die we nu maken, waarbij we de rechten van huidige medewerkers niet uit het oog verliezen.

Klik dus hier om jouw stem uit te brengen tot uiterlijk 17 februari.

Wessel Breunesse, sectorbestuurder
w.breunesse@cnvvakmensen.nl/Postbus 2525, 3500 GM UtrechtDownload 17-0265_VGT_Onderhandelingsresultaat_versie_werknemers.pdf
Download 17-0265_Informatie_voor_werknemers.pdf

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid