Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-tekst voor VGT is klaar

De tekst voor de nieuwe cao voor grootwinkelbedrijven in textiel (VGT) is klaar. Je kunt hem downloaden op de pagina VGT.

In het cao-boekje zie je dat er voor de groep medewerkers die in dienst zijn gekomen
voor 1 september 2013 aparte afspraken zijn gemaakt. We hebben zoveel mogelijk de oude arbeidsvoorwaarden in stand gehouden op het gebied van overwerk, toeslagen, loondoorbetaling bij ziekte, maatregelen voor oudere werknemers en het loongebouw. Deze afspraken kun je terugvinden in een aparte module waarin de regelingen op een rij staan.

Verder is er een basisgedeelte dat voor alle medewerkers geldt. Hierin staat bijvoorbeeld het recht op niet inroosterbare dagen en het extra verlof op basis van de lengte van je dienstverband. Voor de groep medewerkers die na 1 september 2013 in dienst zijn gekomen betekenen de afspraken dat de salarisschalen per 1 april met 2,77% zijn verhoogd. Verder wordt voor deze groep medewerkers de toeslag voor het werken op zaterdagavond en zondag verlaagd van 100% naar 50%. Wel is er afgesproken dat dit voor huidige medewerkers gecompenseerd wordt, zodat zij er niet op achteruit gaan. Daarnaast is de loondoorbetaling bij ziekte gewijzigd.

Praat mee en stel je vragen op Je Achterban
Heb je vragen over de cao? Of wil je met collega’s praten over het werk in de winkel en ervaringen uitwisselen? Je bent niet alleen! CNV Vakmensen heeft een nieuw online platform gelanceerd speciaal voor winkelmedewerkers: Je Achterban.nl. Hier kun je al je vragen kwijt over werk en inkomen.

Problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!
Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? Wordt de cao niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld?

Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren.

Wessel Breunesse
w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Telefoon of WhatsApp: 06-20471879
Twitter: @WesselBreunesse

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid