Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Instemming verlenging Sociaal Plan Blokker Holding

De afgelopen periode hebben vakbondsleden kunnen stemmen over het bereikte onderhandelingsresultaat voor verlenging van het sociaal plan voor de Blokker Holding, en de hiertoe behorende werkmaatschappijen. Graag informeren wij jou over de uitkomst.

CNV-leden hebben in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Omdat ook de leden van de collega-vakbond akkoord zijn gegaan, is de verlenging van het sociaal plan hiermee definitief geworden. 

In vergelijking met de tekst van het sociaal plan zoals dat vorig jaar met ons is overeengekomen is deze op een paar punten aangepast om het plan beter te laten aansluiten op het gebruik in de praktijk. 

CNV Vakmensen erkent dat de ingrepen die Blokker Holding zal moeten doen om toekomstbestendig te worden, niet altijd even prettig zullen zijn. Het is juist daarom van belang dat er dan een sociaal plan is dat rust geeft aan jou en jouw collega’s. Dit plan is binnen de context een gedegen sociaal vangnet geworden. Het goede aan dit sociaal plan is dat deze verder gaat dan alleen een financiële vergoeding, het accent ligt namelijk ook op het vinden van nieuw werk. 

CNV Vakmensen staat voor jou klaar
Wie het ook treft, eventuele toekomstige organisatiewijzigingen waarbij medewerkers hun baan kunnen verliezen is en blijft een trieste situatie met impact op de gehele organisatie, van hoog tot laag; zowel voor de getroffen medewerkers zelf als voor de achterblijvende collega’s. Het CNV onderhandelt dan ook niet alleen over een deugdelijk sociaal plan, maar leden kunnen natuurlijk ook als het gaat om (juridisch) advies, begeleiding en ondersteuning altijd op ons rekenen. 

Praat met jouw collega over het lidmaatschap van CNV Vakmensen
Jij bent al lid, maar je collega misschien nog niet. Praat over het belang van een lidmaatschap van CNV Vakmensen. Voor informatie verwijzen wij jou en jouw collega’s graag naar: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

Als jij vragen/opmerkingen hebt, of als je extra informatie hebt waarvan jij vermoedt dat het belangrijk is dat CNV Vakmensen dit weet, kun je terecht bij jouw bestuurder: 

Martijn den Heijer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 16 49 72
E: m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid