Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Einde onzekerheid inzicht voor Xenos medewerkers

Op dinsdag 13 maart jl. heeft de Blokker Holding het voornemen bekend gemaakt aan welke partij de winkelketen Xenos verkocht gaat worden.

110 winkels van Xenos gaan overgenomen worden door Casa. Deels gaat de ombouw al dit jaar plaatsvinden en de resterende winkels zullen in 2019 aan de beurt komen. De resterende 60 Xenos winkels gaan buiten de Blokker Holding voortgezet worden door de familie Blokker. Hoe de precieze invulling van de toekomstige Xenos formule eruit komt te zien, wordt pas later bekend gemaakt.

Als er niets was gedaan zou het voortbestaan van Xenos in z’n geheel op losse schroeven hebben komen te staan. Immers, het ging al een aantal jaar niet goed met de winkelketen. Door ontwikkelingen die gisteren bekend zijn gemaakt behoudt een groot deel van de medewerkers van Xenos hun baan. Dit is goed nieuws!

CNV Vakmensen is zich daarnaast ook heel bewust dat dit voor een groep medewerkers geen positief bericht is. Door de afbouw van het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos komen zo’n 180 arbeidsplaatsen te vervallen. Een klein deel hiervan kan misschien nog een functie krijgen op de servicekantoren van Xenos en Casa in Nederland, maar het grootste gedeelte zal naar alle waarschijnlijkheid op zoek moeten naar een nieuwe baan. Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat dit voor de getroffen medewerkers een enorme impact heeft en de onzekerheid voor deze mensen voorlopig nog aanhoudt.

Om de (negatieve) gevolgen van de voorgenomen plannen van de Blokker Holding op te kunnen vangen is er al wel een doorlopend sociaal plan dat met CNV Vakmensen afgesproken. Mocht je als medewerker van Xenos getroffen worden dan kan je dus rechten ontlenen aan het genoemde sociaal plan. Wanneer jij lid bent van CNV Vakmensen, jij je juridisch wilt laten bijstaan en waar nodig (juridisch) advies wilt krijgen…Wij staan voor jou klaar!

In de tussentijd zal CNV Vakmensen bij de Blokker Holding vinger aan de pols houden of bijvoorbeeld het sociaal plan wel goed wordt nageleefd. Wij hebben hierover regelmatig overleg met elkaar.

Praat met je collega over het lidmaatschap van CNV

Jij bent al lid, maar je collega misschien nog niet. Praat over het belang van een lidmaatschap van CNV Vakmensen. Voor informatie verwijzen wij jou en jouw collega’s graag naar deze pagina.

Praat mee op Je Achterban

Wil je meepraten over de ontwikkelingen en jouw werk bij Xenos? Ga dan nu naar Je Achterban. Hier kun je ook al je vragen stellen en krijg je binnen 24 uur antwoord.

Martijn den Heijer, bestuurder
T: 030-7511007
E: m.denheijer@cnvvakmensen.nl
T: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid