Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voortgang bij Bax en Rapaat

Het is alweer een tijd geleden dat wij verslag hebben gedaan van de gesprekken met jouw werkgever Bax-shop en Rapaat.

De gesprekken hebben regelmatig plaatsgevonden en gezamenlijk is een pad uit gezet waarop (voor medewerkers) belangrijke stappen moeten worden gezet. Dit gaat dan onder andere over medezeggenschap, personeelsbeleid en arbeidsvoorwaarden.

Als eerste is gekozen voor het oprichten van een or. Het is immers in het belang van zowel medewerkers als bedrijf dat werknemers ook betrokken/op de hoogte zijn bij de ontwikkelingen van het bedrijf.

De opzet van een ondernemingsraad, waarmee gehoor wordt gegeven aan inbreng medewerkers, is dan een belangrijke eerste stap. Inmiddels is er een verkiezingscommissie actief en zullen er in september verkiezingen voor de or zijn.

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich verkiesbaar stellen voor de or. Er komt een or voor en door de medewerkers van Bax-shop en een or voor Rapaat.

Meepraten en meedenken over ontwikkelingen binnen het bedrijf en hiermee het geluid van je collega’s laten horen en vertegenwoordigen is van groot belang. Wij hechten hier veel waarde aan. Immers, een or kan draagvlak geven aan positieve veranderingen en zo meewerken aan een bedrijf dat groeit met betrokken medewerkers.

Om het belang van een or te onderstrepen, vragen te beantwoorden over de ondersteuning die je vanuit ons mag verwachten en iedereen op te roepen om zich verkiesbaar/beschikbaar te stellen, zijn wij ook aanwezig op de bijeenkomsten die volgende week, 15 juni om 12 uur en 15 uur gepland zijn.

Nadat de or tot stand is gekomen, kan de weg naar personeelsbeleid en arbeidsvoorwaardenregelingen in gang worden gezet. De or zal hier nadrukkelijke in betrokken moeten zijn.

We rekenen op jullie komst!

Kitty Huntjens en Peter Vlaming
Bestuurders CNV Vakmensen

Kitty Huntjens
M: 06 47 82 68 77
E: k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Peter Vlaming
M: 06 53 29 52 56
E:  p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid