Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe ronde cao onderhandelingen ETD; de kloof is groot

Afgelopen week hebben we weer cao onderhandelingen gehad voor een nieuwe cao voor de Elektrotechnische Detailhandel. Dit heeft nog niet tot een resultaat geleid. Vooral op loon is de kloof nog te groot.

De onderhandelingen verlopen moeizaam. Zeker als het gaat om de loonsverhoging constateer ik dat hier het grootste knelpunt ligt. 

Werkgevers blijven benadrukken dat de tijden zwaar zijn in de Elektortechnische Detailhandel. Qua omzet is het dit jaar vooralsnog redelijk gegaan, maar de marges zijn dun en de kosten die vastzitten aan de verkoop via online zijn hoog.

Werkgevers bieden nu voor volgend jaar 1,15% per 12 maanden en in december van dit jaar nog een eenmalige uitkering. CNV Vakmensen is van mening dat dit absoluut te weinig is en dat werkgevers echt met meer moeten komen dan dit. Zij hebben dus huiswerk te doen voor het volgende overleg. 

Wat vind jij eigenlijk een redelijke loonsverhoging? Snap jij de werkgevers of vind jij ook dat er echt wel meer in zit?
<>


In november staat er weer een volgende onderhandelingsronde gepland. Dan moet duidelijk worden of we als partijen tot elkaar gaan komen. 

Ook voor vragen en opmerkingen over de onderhandelingen of over andere werk gerelateerde onderwerpen kun je  24/7 op Je Achterban terrecht! . Ik geef graag antwoord op al jouw vragen.

Martijn den Heijer
Bestuurder / Onderhandelaar
T 030 751 1950
E m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid