Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV leden stemmen in met nieuwe cao ETD

De afgelopen periode heeft de ledenraadpleging over het eindbod van werkgevers voor een nieuwe cao Elektrotechnische Detailhandel (ETD) plaatsgevonden. In meerderheid hebben leden ingestemd.

CNV Leden hebben in meerderheid ingestemd met het eindbod. Hiermee is een nieuwe cao voor de medewerkers in de Elektrotechnische Detailhandel (ETD) een feit. 

Nog even de belangrijkste afspraken op een rijtje: 

Eenmalige uitkering
Per 1 februari 2021 een eenmalige uitkering van 0,8%, dat wil zeggen:
0,8% per 1 februari 2021 over 12 maal het brutosalaris van de werknemer over de maand januari 2021, respectievelijk 0,8% van 13 maal het bruto vierwekensalaris over de periode waarin 1 januari 2021 valt.
Voor werknemers die in de loop van 2020 in dienst zijn getreden geldt deze uitkering naar rato van de duur van het dienstverband.

De loonschalen en werkelijke bruto lonen worden structureel verhoogd
Met 2,0% per 1 april 2021
Met 1,5% per 1 april 2022
  
Persoonlijk leerbudget
De afspraak wordt tijdens de looptijd van de CAO voortgezet. De bijdrage leerbudget bedraagt voor de jaren 2021 en 2022 € 150 per werknemer per kalenderjaar. De overige voorwaarden van de regeling wijzigen niet ten opzichte van de cao-afspraak 2018-2019.

Wat is dat Persoonlijk Leerbudget?
Binnen de cao voor de Elektrotechnische Detailhandel is afgesproken dat werknemers, gedurende de looptijd, € 150,- per jaar sparen voor hun Persoonlijk Leerbudget. Lang leve Leren! Zoals hierboven te lezen is, is deze afspraak ook voor de nieuwe cao verlengd. Lang leve Leren!

Vanaf 1 september 2020 is het Persoonlijk Leerbudget live gegaan, waarmee leren en jezelf ontwikkelen nu nog makkelijker en leuker is. Dit mooie instrument is op initiatief van CNV Vakmensen ontwikkeld voor medewerkers die werkzaam zijn in winkels met consumentenelektronica ter bevordering van zijn of haar arbeidsmarktpositie. 

Heb jij een dienstverband van meer dan 15 uur per week? Dan ontvang je per jaar €150,- met een maximum van €450,- na drie jaar. Met dit persoonlijk leerbudget kan jij een keuze maken voor opleidingen en trainingen op een leerportaal speciaal voor de branche. Denk hierbij aan het volgen van een training of opleiding met het oog op een toekomstige baan of ondernemerschap. Het kan hierbij ook gaan om een andere functie bij dezelfde werkgever. Het bedrag kan uiteraard aangevuld worden door werkgevers uit het opleidingsbudget of door jou zelf.

Voor de voorwaarden en uitgebreide informatie wil ik je uitnodigen om de exclusieve website voor het persoonlijke leerbudget in de ETD hier te checken. 

Maak gebruik van jouw Persoonlijk Leerbudget...Juist nu. In deze onrustige en onzekere tijd is het belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen en te werken aan een sterkere arbeidsmarktpositie! 

Heb jij vragen/opmerkingen over de nieuwe cao, het persoonlijk leerbudget of over andere werk gerelateerde onderwerpen? 
>> Ga naar Je Achterban. Ik reageer graag en zo snel mogelijk!<<

Martijn den Heijer
Bestuurder / Onderhandelaar
030 751 1950
m.denheijer@cnvvakmensen.nl 
Twitter: @mdenheijer Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid