Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Veranderingen in de cao Drogisterijbranche

Binnenkort gaan de onderhandelingen over een nieuwe cao Drogisterijbranche eindelijk van start.

Wat vind jij belangrijk als je denkt aan de toekomst en je werk binnen de branche? Hoe wil jij vorm geven aan, en regie hebben over je werk en je ontwikkeling? Vragen die CNV Vakmensen stelt aan jou.

Zoals jullie wellicht nog weten is er een onderzoek geweest naar de invloed van medewerkers op de roosters en daarbij de invloed die je als medewerker hebt op je werktijd. Uit dit onderzoek is gebleken dat een grote groep tevreden is over de manier waarop dit nu geregeld is. Er wordt rekening gehouden met wensen die medewerkers hebben en omdat er een enorm teamgevoel is, men zeer loyaal en betrokken is, levert de inroostering meestal geen problemen op. Het vraagt wel de inzet van een filiaalmanager die de wensen van medewerkers kent en respecteert zodat er met het nodige kunst- en vliegwerk altijd weer een rooster uitrolt, dat ook nog rekening houdt met de strikte kaders over inzet van uren en kosten beheersing.

De zeggenschap van medewerkers over hun eigen inroostering was en is een belangrijk punt voor CNV Vakmensen. Omdat we het belangrijk vinden dat medewerkers regie hebben over hun werktijd maar ook regie hebben over hun arbeidsvoorwaarden. Vandaar de vragen die we stellen.

Voor CNV Vakmensen is het van belang dat je op een gezonde manier, met plezier de AOW-gerechtigde leeftijd haalt. We moeten allemaal langer doorwerken, dus dat op een goede manier, met afspraken hoe dat te bereiken in de cao is voor essentieel belang.

Daarbij hoort wat CNV Vakmensen betreft ook de mogelijkheid om je te ontwikkelen in je baan, of de kans om je mogelijkheden op een andere baan te onderzoeken. De loopbaan APK die voor medewerkers in de Drogisterijbranche gratis beschikbaar is gesteld is daar een voorbeeld van.

Heb jij al gebruik gemaakt van die mogelijkheid? Het is altijd goed -en ook leuk- om te ontdekken waar je kwaliteiten liggen en hoe je daar nog beter gebruik van kunt maken. Je kunt nog gebruik maken van de mogelijkheid, doe de test op www.loopbaanpleindrogisterijen.nl/loopbaanAPK.

Wil je meer weten, wil jij een bijdrage leveren aan de cao, heb je ideeën, neem dan contact met mij op.

Kitty Huntjens
Bestuurder
M: 06-47826877
E: k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid