Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update overleg cao Drogisterijbranche

Het is een lange tijd geleden dat er voor het laatst een update was over jullie cao. Op 4 februari hebben wij samen met de werkgevers voor het laatst overleg gehad. Onderstaand kort een samenvatting van wat er toen is besproken.

Overleg 4 februari 2019
Vorig jaar hebben we gesproken over zeggenschap roosters, toeslagen en loon. Er lag een loonbod op tafel vanuit werkgevers van 2% in mei 2019 inclusief het afschaffen van de toeslagen. Wij hebben toen aangegeven dat het loonbod te minimaal is en er geen reden is om de toeslagen af te schaffen. Er zat toen een te groot gat tussen werkgevers en werknemers. Werkgevers gaven toen aan zich te willen beraden.

Stand van zaken
Werkgevers hebben gevraagd om weer in overleg te gaan. Dit is gebeurd op 3 maart. Wij hebben overleg gehad met Etos en AS Watson (Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper). De werkgevers hebben de volgende voorstellen op tafel gelegd. Een looptijd van de cao tot juni 2022. Op 1 juni 2020 (periode 7) een loonsverhoging van 2%, op 1 juni 2021 een verhoging van 2,25% en in juni 2022 een loonsverhoging van 1,5%. Daarnaast willen ze de toeslagen in de avond (18.00-21.00uur) van maandag t/m zaterdag afschaffen, dat betekent van 25% naar 0%. Ook de toeslag op zondag van 100% willen de werkgevers afschaffen.

Voor het afschaffen van de toeslagen in de avonden en de zondagen bieden de werkgevers 2% loonsverhoging in juni. Werknemers die bovenschaal verloond worden, krijgen geen loonsverhoging, dit zal bevroren worden totdat ze weer in de schaal vallen.

Wat nu?
Aangezien het al een jaar geleden is dat wij contact hebben gehad over jullie cao willen we graag weten wat jullie vinden van de voorstellen en of er nog andere zaken zijn die jullie belangrijk vinden. Daarom vragen we jou om de enquête in te vullen via deze link

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan heb je ook de mogelijkheid om digitaal de enquête in te vullen, ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/caos/detailhandel-non-food Hierin staat de link naar de stemming. Verzoek om de enquête in te vullen vóór 19 maart om 12.00 uur.

Mede namens Selma Skalli, bestuurder FNV,
Kitty Huntjens
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 77
E: k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid