Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vakbonden bouwen wel aan een goede DHZ-cao

Met 2500 handtekeningen op zak zijn wij woensdag 11 april naar werkgevers Cao Doe het Zelf gegaan. Onze boodschap luidde: “wij bouwen wél aan een goede cao”. Op voorstellen komen weer tegenvoorstellen. Kortom: het onderhandelingstraject verloopt moeizaam. In deze nieuwsbrief een update.

Impasse

Werkgevers hebben een té lage loonsverhoging aangeboden die ook nog eens te laat komt. Hier gaan wij natuurlijk niet mee akkoord. Ook willen werkgevers de toezegging dat FNV Handel en CNV Vakmensen meewerken aan het afbouwen van de toeslagen. Hoe de compensatie eruit gaat zien? Ja, dat zien we dan wel..

Tegenvoorstel

Hier gaan wij natuurlijk niet aan meewerken. We hebben een tegenvoorstel gedaan: een loonsverhoging en dan een traject om de cao te updaten. Daarbinnen mag dan overal over gesproken worden. Maar ook dit voorstel heeft ons niet uit de impasse gehaald.

De cao die je verdient

De 2500 handtekeningen hebben helaas niet genoeg opgeleverd in het onderhandelingstraject. Dit houdt in dat jouw betrokkenheid nóg belangrijker is. We gaan namelijk net zo lang door totdat jij de cao krijgt die je verdient! Daarom vragen we je om samen met je collega’s in actie te komen. Hoe? Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Update in de bijlage

Benieuwd hoe de onderhandelingen zijn gegaan en wat het aanbod is van werkgevers? Lees de update in de uitgebreide bijlage aan de rechterkant van deze pagina.

Vragen?

Heb je vragen over de onderhandelingen, neem dan contact met mij op.

Roos Rahimi
Bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 3051 8508
E r.rahimi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid