Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Teken de petitie cao Doe-het-zelf

Je baas heeft meer omzet en winst, dus verdien jij een passende loonsverhoging. Door jouw harde werken verdient je werkgever veel geld. Kijk hieronder maar eens goed hoeveel winst deze grote bedrijven maken per werknemer.

Winst grote bedrijven

- Intergamma € 16.233 (2016)
- Hubo en Multimate € 7.494 (2016)
- Praxis en Formido € 2.399 (2017).

Wij vinden dat je waardering verdient voor die mooie resultaten. Met een goede loonsverhoging in je nieuwe cao. Maar de doe-het-zelf-bedrijven koersen af op een ‘kostenneutrale’ cao. Oftewel een cao die geen cent meer mag kosten. De kleine loonsverhoging die ze voorstellen, willen ze betalen door jouw toeslag voor zon- en feestdagen te verlagen met 25%.

Geen gemorrel aan toeslagen

Gemorrel aan toeslagen kan betekenen dat je gemiddeld 1,9 tot 10% loon inlevert. Dat is afhankelijk van je contracturen en hoeveel zondagen je werkt. De vakbonden accepteren dat niet. Wij hebben tegenvoorstellen op tafel gelegd. Maar werkgevers houden vast aan de afbouw van je toeslagen. Pas vanaf mei 2018 en mei 2019 willen ze de lonen iets verhogen. In de bijlage kun je lezen welke voorstellen over en weer zijn gedaan.

Maak samen een vuist voor een cao met 4% meer loon

Maak met je collega’s een vuist voor deze looneis. Hoogste tijd dat we samen, leden en niet-leden, CNV en FNV, een krachtig signaal afgeven aan de werkgevers voor een goede cao. De vakbonden willen in de cao de lonen in twee stappen met 4% verhogen:
- 2% per 1 mei 2017
- 2% per 1 mei 2018.

Teken de petitie voor meer loon

Laat je stem horen voor een goede cao en vraag jouw collega’s om dat ook te doen. Print deze petitie uit en deel hem met je collega's op de werkvloer. Leg hem neer in de kantine en zorg dat het op de prikborden komt. Samen staan we sterk!

Teken hier de petitie

Nog geen lid van CNV Vakmensen? Meld je dan nu aan.

Roos Rahimi
bestuurder CNV Vakmensen
E: r.rahimi@cnvvakmensen.nl /
M: 06 - 30 51 85 08

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid