Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gefeliciteerd, jullie hebben een nieuwe cao!

De leden van CNV Vakmensen en FNV Handel hebben met grote meerderheid ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe cao in de Doe-Het-Zelf-branche. Per 1 december gaat het loon van de twintig duizend werknemers tenminste 3,5 procent omhoog door een loonsverhoging en een nieuw loongebouw.

Volgend jaar juli stijgt het loon opnieuw 2,5 procent en begin 2020 nog een half procent. Het aangepaste loongebouw en de loonsverhogingen gelden voor iedere medewerker in schaal 2 of hoger.

Werkgevers willen de toeslagen op zon- en feestdagen in stappen verlagen. De vakbonden willen de toeslagen intact houden tenzij de toeslagen volledig gecompenseerd worden in het loon. In het principeakkoord is afgesproken dat een extern deskundige, in opdracht van cao-partijen, onderzoek gaat doen en cao-partijen adviseert over die toeslagen.

De cao die met de werkgevers in de Doe-Het-Zelf-branche is overeengekomen heeft een looptijd tot 30 april 2020.

Vakopleiding en aanpak werkdruk

Naast het loon zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid van alle collega’s in de Doe-Het-Zelf-branche. De werkgevers verdubbelen hun bijdrage in het sociaal fonds. Dit fonds wordt gebruikt voor de vakopleiding, maar ook voor maatregelen om werkdruk aan te pakken en projecten voor duurzame inzetbaarheid. 

Vakbonden op de werkvloer

Voor het eerst zijn er afspraken gemaakt over vakbondsfaciliteiten waardoor we jullie op de werkplek kunnen bezoeken en ook niet-leden beter kunnen bereiken.

Inzet van de leden

Alle leden die hebben gestemd en zich afgelopen tijd hebben laten horen: dank voor jullie inzet. Blijf ook de komende tijd contact houden met je vakbond, dan weten wij het beste wat er in de Doe-Het-Zelf speelt. De volledige tekst van het principe-akkoord vind je in de bijlage.

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Marian Beldsnijder, bestuurder FNV Handel & Erik Honkoop, bestuurder CNV Vakmensen


M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 

Lid worden is zinvol. CNV VakmensenOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid