Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Eindbod werkgevers Doe Het Zelf massaal afgewezen

De leden van de vakbonden in de Doe Het Zelf branche zeggen met grote meerderheid nee tegen het eindbod van hun werkgevers. Onder andere Intergamma, Praxis en Multimade hebben weinig over voor hun personeel!

De werkgevers hadden een laatste bod gedaan: 2,5% loonsverhoging per 1 juli 2018 en 0,5% per 1 november 2018 voor een cao van 21 maanden met de intentie om in de volgende cao met elkaar over de inhoud te praten. Jullie zijn duidelijk geweest, dit eindbod getuigt niet van respect voor de paar duizend medewerkers die een petitie getekend hebben voor een loonsverhoging waardoor ze tenminste de inflatie bij kunnen houden.

De werkdruk is erg hoog en de lonen zijn laag. De Doe Het Zelf branche is in beweging. Er is sprake van overnames, verkoop en fusies. Eén ding wordt door jullie gedeeld, het gaat beter in de branche en er wordt winst gemaakt. Waarom mogen de medewerkers niet een normale loonsverhoging verwachten?

Hoe nu verder?

De werkgevers willen op woensdag 19 september met ons praten over jullie afwijzing. Wij hopen dat jullie werkgevers het signaal gehoord hebben en dit serieus nemen. Wij houden jullie op de hoogte.

Namens de onderhandelingsdelegatie.

Roos Rahimi
Bestuurder
M: 06-30518508
E: r.rahimi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid