Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Doe het zelf: geldt ook voor je cao

Zoals jullie weten zijn er gesprekken gaande omtrent jullie nieuwe cao (de Doe Het Zelfbranche cao). Naar aanleiding van de gehouden enquête heeft CNV Vakmensen jullie wensen kenbaar gemaakt aan de werkgevers.

De werkgevers geven echter terug dat ze veel kostenverhogingen verwachten dit jaar, zoals de kosten voor de verhoging van het wettelijke minimumloon. Dit in combinatie met tegenvallende omzet zien zij geen mogelijkheid tot een loonsverhoging.

CNV Vakmensen is het hier niet mee eens en daarom zijn er op dit moment nog onderhandelingen gaande en praat CNV Vakmensen met regelmaat met de werkgevers. Dit kunnen wij echter alleen met hulp van onze leden!
Vooral de kaderleden voorzien mij, als jullie onderhandelaar, van veel waardevolle informatie. Zij zijn onmisbaar om de dagelijkse stand van zaken te achterhalen. De kaderleden kunnen toetsen of voorstellen van werkgevers of van CNV Vakmensen haalbaar zijn in de praktijk.

Kortom, CNV Vakmensen onderhandelt, maar de leden en kaderleden geven ons inzicht en bepalen de haalbaarheid. Op dit moment is er een klankbord van kaderleden, die met regelmaat gevraagd wordt naar hun mening, niet alleen tijdens de cao-onderhandelingen, maar ook daarbuiten. Echter, we kunnen nog altijd kritische leden gebruiken die zich in willen zetten voor een betere cao. Het maakt daarbij niet uit wat je functie is, alle leden zijn welkom.

Lijkt het je wat om aan je eigen cao te klussen? Meld je dan bij mij aan via r.rahimi@cnvvakmensen.nl. Als je eerst eens wilt kijken of het wat voor je is, is daar ook gelegenheid toe.

Ik zie graag jullie reacties tegemoet!

Roos Rahimi
onderhandelaar Doe het Zelfbranche
M 06 30 51 85 08
r.rahimi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid