Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Doe-het-zelf: de tweede ronde voor een nieuwe cao

Bouwmarkten en doe-het-zelf-winkels hebben een uitstekend jaar. Onderhandelaars en kaderleden van de vakbonden hebben woensdag 30 september voor de tweede keer onderhandeld voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor medewerkers in de doe-het-zelf. Werkgevers willen meedenken over verbeteringen, maar hebben nog geen loonbod gedaan.

Voor vakbonden CNV en FNV ligt het duidelijk: medewerkers in de doe-het-zelf verdienen een beter loon. Zeker in 2020, waarin het heel goed gaat met de bouwmarkten. Daarbij moet ook aandacht zijn voor de vele laagbetaalde jongeren die in de bouwmarkten werken. De bodem in het loongebouw zit op het wettelijk minimum loon. Dat moet omhoog en er moeten mogelijkheden en waardering zijn voor vakmanschap (m/v) en opleiding. Beide vakbonden zijn het er over eens dat de loonsverhoging eventueel 'getrapt' kan, zodat doe-het-zelf-medewerkers in de lagere loonschalen er procentueel iets meer op vooruit gaan. 

Geen loonbod

Werkgevers hebben tijdens de tweede onderhandelingsronde aangegeven niet-negatief te staan tegen een getrapte loonstijging, maar hebben nog geen tegenvoorstel gedaan. Omdat er bij de werkgeversdelegatie nog geen duidelijkheid was over de 'loonruimte', hebben CNV en FNV woensdag aangegeven dat het lastig is om heel lang door te praten over een nieuwe cao. 

Wel willen de werkgevers meedenken over een nieuwe cao waarin de loonschalen zijn verbeterd. Bovendien staan werkgevers open voor voorstellen om te praten over een opleidingsbudget, faciliteiten voor werkende studenten en jongeren, een diplomabonus, reiskosten en nieuwe startschalen in het loongebouw. Echter, de werkgevers willen meer tijd. 

Korte tussentijdse cao

Die bereidheid is positief, maar de tijd die werkgevers nodig hebben moet niet leiden tot stilstand. Omdat de huidige cao al eind april dit jaar is verstreken, hebben de vakbonden voorgesteld om een korte ongewijzigde 'tussentijdse' cao te maken, waarin alleen een loonsverhoging wordt afgesproken. Deze cao zou bijvoorbeeld van 1 mei 2020 tot 1 januari 2021 (of iets langer) kunnen lopen. Zo'n cao kan er voor zorgen dat de lonen voor doe-het-zelf-medewerkers niet stil bijven staan, terwijl alles om ons heen duurder wordt. Hiermee kopen we tijd om verder te onderhandelen over een structureel betere cao. 

Hoe nu verder?

De werkgeversdelagatie - die bestaat uit vertegenwoordigers namens Intergamma, Praxis, Hornbach en de zelfstandige bouwmarkten - gaat een voorstel voorbereiden voor een nieuw loongebouw, met daarin een indicatie van de loonruimte die er is voor verbetering. We gaan er van uit dat werkgevers ook in gaan op de andere voorstellen die FNV en CNV hebben gedaan over betere roosters, aandacht voor scholing en opleiding, specifieke aandacht voor oudere medewerkers en voor jonge en startende medewerkers en afspraken over een reiskostenvergoeding. 

Wij, vakbonden FNV en CNV, zullen voor de volgende onderhandelingsronde een voorstel doen voor een korte ongewijzigde cao, zodat de medewerkers in de doe-het-zelf niet op stilstand staan tijdens de onderhandelingen en in topjaar 2020 ook op een loonsverhoging kunnen rekenen. Daarbij kijken we nadrukkelijk dat de loonsverhoging relatief hoger is in de lagere schalen dan in de hogere schalen, maar dat iedereen er op vooruit gaat. 

Wat kun jij doen?

Simpel, zorg dat wij meer leden krijgen. Alleen met meer leden kunnen we meer druk op de onderhandelingen zetten. Met meer leden kunnen we grotere stappen zetten om in de bouwmarkten betere afspraken te maken. Wil je informatie, mail of bel me. 

Corona-meldlijn

Omdat de maatregelen rondom Corona weer zijn aangescherpt hebben we met werkgevers afgesproken om zaken die in bouwmarkten niet op orde zijn direct te melden. De vakbonden hebben rechtstreeks contact met alle grote bedrijven om zaken aan te pakken. Vakbonden en werkgevers werken hierin effectief samen. Je kunt zaken ook direct - en anoniem - bij ons melden. Je kunt ook meepraten in de WhatsApp-groep voor bouwmarktmedewerkers.

Tot slot

De volgende onderhandelingsronde is op 5 november. Tot slot: grote dank voor jullie collega’s die zich als kaderlid voor de vakbonden inzetten bij deze onderhandelingen. 

Met vriendelijke groet,

Marian Beldsnijder (onderhandelaar FNV)
Erik Honkoop (onderhandelaar CNV Vakmensen)

Erik Honkoop

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
T: https://twitter.com/CnvDhz 
F: https://www.facebook.com/werkenindedoehetzelf/ 
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht

Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting