Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Breng nú je stem uit over het eindbod DHZ-cao

“Het is tijd voor de realiteit”, aldus werkgevers. Over dat punt zijn we het in ieder geval eens, alleen hebben de werkgevers een heel ander beeld van de realiteit. En dat is nou precies de oorzaak van de impasse. In deze nieuwsbrief praten we jullie bij over het laatste voorstel van werkgevers.

Ook laten we je weten wat wij van dit laatste voorstel vinden. De keuze ligt uiteindelijk bij jullie: breng daarom jouw stem uit.

Impasse?

Op weg naar een goede cao zitten we al een tijdje in een impasse. De werkgevers suggereren dat vakbonden de klus niet willen klaren, omdat wij niet akkoord zouden gaan met hun voorstellen (lees: verslechteringen). In april hebben wij werkgevers een petitie overhandigd met ruim 2500 handtekeningen voor het behoud van de toeslagen en loonsverhoging. Dit hebben zij helaas naast zich neergelegd. Wij vragen ons nog steeds af waarom dit geen effect heeft gehad. Krijgen ze misschien subsidies voor werknemers die op of net boven het minimumloon zitten? Komen we daarom niet uit de impasse? Het blijft een raadsel.

De klus klaren? Dat kunnen we alleen samen!

De boodschap die wij voor de werkgevers hebben is: deze klus kunnen we alleen sámen klaren! Hoe kunnen we dit voor elkaar krijgen?
- Door niet aan de toeslagen te zitten: medewerkers die het avondeten met het gezin missen voor werk, verdienen een toeslag. Punt.
- Door een eerlijke loonsverhoging: de in de vorige nieuwsbrief gepresenteerde winstcijfers komen uit de jaarverslagen van de betreffende firma’s. Kortom: het zijn feiten die aantonen dat er daadwerkelijk financiële groei mogelijk is voor de medewerkers.

Beste werkgevers, als jullie het nu óók eens vanuit het perspectief van de medewerkers bekijken, dan komt er een heel ander beeld voren. Dat is dé realiteit.

Het eindbod en ons stemadvies

Werkgevers doen nu een laatste bod: 2,5% verhoging per 1 juli 2018 voor een cao van 21 maanden. Omdat we erg ontevreden zijn over het loonbod en geen afspraken zijn gemaakt over duurzame inzetbaarheid, ouderenbeleid, individueel opleidingsbudget en werkdruk, geven wij een negatief stemadvies. De keuze ligt uiteindelijk aan jou. Laat ons weten wat jij van het eindbod van werkgevers vindt. Breng jouw stem hier digitaal uit, graag uiterlijk 19 augustus 2018.

Roos Rahimi,
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 3051 8508
E r.rahimi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid