Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Akkoord over cao voor bouwmarktmedewerkers

De leden van CNV Vakmensen stemmen in met het eindbod van werkgevers voor een nieuwe cao in bouwmarkt en doe-het-zelf. Ook leden van FNV Handel stemmen in. Het betekent dat de twintigduizend bouwmarktmedewerkers nog dit jaar een eenmalige uitkering krijgen van ruim 2,18 procent over hun jaarloon. Per 1 februari stijgen de lonen met gemiddeld 3,5 procent.

Het akkoord betekent dat de huidige cao tot eind 2021 wordt verlengd en er nieuwe afspraken zijn over het loon. Er kot per 1 februari een nieuw loongebouw waardoor de lonen in het loongebouw met gemiddeld 3,5 procent stijgen. Medewerkers die een salaris hebben boven de cao, gaan er 1,5 procent op voor uit.

Daarnaast is er dit jaar voor de winkelmedewerkers een eenmalige uitkering van 2,18 procent over het jaarinkomen. Deze wordt nog deze maand uitbetaald. Is de omzet volgend jaar minstens gelijk aan volgend jaar, dan volgt over 2021 ook een eenmalige uitkering van 2,18 procent.

Toeslagen en werktijden

De toeslagen voor de zondag en de bepalingen voor het werken in de avonden en op zaterdag blijven in de cao staan. Werkgevers willen graag versoepelingen, maar veel leden zien nog meer flexibilisering als een aanslag op hun persoonlijke leven.

Afgesproken is dat vakbonden en werkgevers komend jaar studeren op de toeslagen en de werktijden. Daarbij is ook zelfroosteren in beeld. We roepen onze leden op aan deze gesprekken mee te doen, door als kaderlid actief te worden.

Aan alle leden, dank voor jullie stem. Een speciale dank voor Robbert Zuijdam, die zich als kaderlid bij de onderhandelingen hard heeft ingezet voor een goede cao. Wil je komend jaar ook mee-onderhandelen namens je collega's. Laat het me weten.


Met vriendelijke groet, Erik Honkoop

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid