Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Detailhandel non-food

Cao DA Retailgroep BV

Looptijd: 1 september 2008 tot 1 september 2013

Op deze pagina kun je de cao downloaden voor de DA. In de cao DA Retailgroep BV lees je de meest actuele afspraken over salaris, werktijden, werkomstandigheden, verlofregelingen, veilig en gezond werken bij de DA.

DA ging december 2015 failliet, maar startte dezelfde dag door onder de vlag van de Nederlandse Drogisterij Service (NDS). Bij een doorstart wordt iedereen eerst door de curator ontslagen. Vervolgens is het aan de nieuwe eigenaar mensen terug in dienst te nemen. In januari 2016 kregen de eerste DA-medewerkers een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. De bijbehorende arbeidsvoorwaarden waren echter aanmerkelijk verslechterd. Zo werd de werkweek verlengd van 36 naar 40 uur en werden zaken als de dertiende maand en extra vakantiedagen geschrapt. Bovendien is maar één persoon van boven de 55 een nieuwe baan aangeboden.

Wel of geen misbruik faillissementsrecht?

NDS is een dochter van Holland Pharma, onderdeel van de Mosadex groep. DA sprak al voor het faillissement met Mosadex over een overname, maar dat ketste kennelijk op het laatste moment af. Op de dag dat DA failliet ging werd bekend dat er onder leiding van Mosadex een doorstart zou plaatsvinden. Of er wel of niet misbruik gemaakt is van het faillissementsrecht is aan de curator. CNV Vakmensen constateert echter wel dat Mosadex verreweg de beste positie had bij het doen van een bod op DA. Vergelijk het met het kopen van een auto. Eén partij heeft er een week in mogen rondrijden, de anderen hebben alleen een foto gezien. In dit geval ging de zittende directie mee over. Dan loop je geen risico.

CNV Vakmensen eist overleg

Deze hele gang van zaken is voor CNV Vakmensen onaanvaardbaar. Wij eisen ordentelijk overleg over de arbeidsvoorwaarden met de vakorganisaties en respecteren van de WOR ten aanzien van de rechten van de OR.


Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk bij DA, de cao of werk en inkomen in het algemeen? Dan kun je ook terecht op Je Achterban, onze online community waar je 24 uur per dag je vragen kunt stellen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen. 

Ga naar Je Achterban