Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorbereidingen nieuwe cao Boek- en Kantoorvakhandel van start

Begin volgend jaar loopt de Cao Boek- en Kantoorvakhandel af. Dan moet er opnieuw gesproken worden over een arbeidsvoorwaardenpakket (loon, vrije dagen, regels rond werkroosters enzovoorts) voor alle medewerkers werkzaam bij boekhandels en kantoorvakhandels in Nederland. CNV Dienstenbond wil graag dat je mee praat over die nieuwe cao.

De huidige cao loopt van 1 april 2014 tot 1 april 2016. Hierin zijn goede afspraken gemaakt over de mogelijkheden om opleidingen te volgen, collega’s van werk naar werk te helpen en te werken aan duurzame inzetbaarheid. Dit is allemaal gebeurd door het opstellen van Sectorplannen die met subsidie kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast hebben we natuurlijk afspraken gemaakt over loonsverhogingen en andere primaire arbeidsvoorwaarden.

Anders

Maar we willen door naar een nieuwe goede cao. Daarom willen we dit jaar de cao-onderhandelingen vroeg opstarten. Daarnaast willen we deze keer de cao-onderhandelingen op een andere manier met elkaar starten dan gebruikelijk. Onderhandelaars van Novaka (werkgevers kantoorvakhandel), Koninklijke Boekverkopersbond KBb (werkgevers boekhandel) en CNV Dienstenbond willen deze keer starten met een 24-uurs sessie waar we niet met standpunten naar toe gaan, maar vanuit belangen met elkaar spreken, elkaar proberen te begrijpen en op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Dit willen we doen onder professionele begeleiding.

Meedoen?

Er bestaat een unieke kans om als medewerker mee te gaan doen in dit proces. CNV Dienstenbond zoekt een of meerdere leden met kennis van de boek- en kantoorvakhandel die het leuk vinden om mee te praten over de ontwikkelingen in de branche, geïnteresseerd zijn in hoe hun arbeidsvoorwaarden tot stand komen en creatief kunnen denken richting oplossingen. Dit lid/deze leden zullen in de 24-uurssessie dan versterkt worden door 1 of 2 bestuurders van CNV Dienstenbond. Na de 24-uurssessie zal de cao er ongetwijfeld nog niet direct zijn en moet over een aantal punten wellicht toch nog onderhandeld worden, dus het zou prettig zijn als er ook een groep leden betrokken blijft in het proces erna om de onderhandelaar te ondersteunen om uiteindelijk tot een nieuwe cao te komen.

Meld je aan voor Team CNV!

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Jeroen Warnaar, onderhandelaar van CNV Dienstenbond, met daarin je NAW-gegevens, je telefoonnummer en de reden waarom jij wilt meedoen met de 24-uurssessie. Jeroen Warnaar neemt daarna contact met je op en zal een of meer collega’s selecteren om met hem mee te gaan. De anderen kunnen onderdeel uit gaan maken van Team CNV en de onderhandelaar blijven ondersteunen in de onderhandelingen die volgen.

Vergeet je loonsverhoging niet

Maar de huidige cao is nog niet afgelopen en kent per 1 januari nog een loonsverhoging. Je hebt per 1 januari 2016 recht op een loonsverhoging van 0,9% structureel. Alle beetjes helpen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid