Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Tussenstand reorganisatie en SP Office Depot

De afgelopen weken hebben bestuurders van CNV Vakmensen en FNV via diverse wegen getracht een beter sociaal plan te bereiken dan hetgeen door de directie van Office Depot was aangeboden. Wij hebben werkgever niet kunnen overtuigen tot een betere regeling te komen.

Office Depot blijft voor wat betreft de ontslagvergoeding op het niveau van de wettelijke minimum bepaling /vergoeding (Transitievergoeding).

Selectieprocedures
In de afgelopen weken zijn de selectieprocedures gestart voor de medewerkers die boventallig zijn / herplaatst dienen te worden. Wij begrijpen dat iedereen hierop de focus wenst te leggen. Van werkgever hebben wij een concept-sociaal plan ontvangen. Wij gaan ervan uit dat deze wordt toegepast.
Vakbonden CNV Vakmensen en FNV organiseren een inloopspreekuur waar medewerkers hun vragen kunnen stellen over de ontstane situatie. Wáár en wanneer deze inloopspreekuren plaatsvinden, wordt door ons nog onderzocht. Hierover ontvangen jullie zo spoedig mogelijk bericht.

Reiskostenvergoeding
De advocaat van Office Depot heeft ons recentelijk gevraagd opnieuw te onderhandelen over een regeling in de reiskostenkwestie. 
Aangezien reeds hoger beroep is aangekondigd door deze advocaat bij een voordelige uitspraak voor de werknemers (zoals ook in de eerdere gewonnen zaak bij de rechter is gebeurd en dus uiteindelijk in hoger beroep alsnog is geschikt), hebben wij als CNV Vakmensen de uitnodiging geaccepteerd. We wachten nog op de definitieve uitnodiging. Daarbij is al wel vanuit CNV Vakmensen aangegeven dat onze leden uiteindelijk mogen kiezen of we een akkoord kunnen bereiken op het voorstel dat Office Depot bij ons gaat neerleggen. Het overleg zal waarschijnlijk in juli gaan plaatsvinden.

René Jongen
bestuurder CNV Vakmensen
E r.jongen@cnvvakmensen.nl
M 06 51 20 29 61

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid