Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelingen cao (boek-) en kantoorvakhandel

Zeer binnenkort gaan de onderhandelingen van start voor een nieuwe cao. In ieder geval voor de Kantoorvakhandel, maar er wordt inmiddels ook bekeken of de Boekhandels zich hier ook weer bij aan willen en kunnen sluiten.

Wat betreft de inzet van CNV Vakmensen is dat wat ons betreft zeer overzichtelijk en beperken wij ons tot drie voorstellen:  

1. CNV Vakmensen gaat voor een loonsverhoging, passend bij de economische situatie van de branche(s). 
2. Ook vinden wij dat de € 37.000 grens, tot aan waar de salaris(schaal)aanpassingen in de cao plaatsvinden, geïndexeerd dient te worden.   
3. Verder is het belangrijk dat de afspraken betreffende het individuele budget voor Duurzame Inzetbaarheid worden gecontinueerd. 

Mocht je nog aanvullingen willen voorstellen, dan nodig ik je graag uit om die voor 28 mei as. aan mij door te geven via m.denheijer@cnvvakmensen.nl 

Of het gaat lukken om de Boekhandels ook weer te laten aansluiten, is nog maar de vraag. Dit zal gedurende het traject duidelijk moeten worden.  

Ik hou je op de hoogte over eventuele ontwikkelingen tijdens de onderhandelingen en/of als we tot een resultaat zijn gekomen. 

Meer leden = meer invloed!
Jij bent al lid, maar jouw collega misschien nog niet. Stuur daarom deze mail door naar jouw niet georganiseerde collega’s. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! We helpen onze leden daarnaast door ze persoonlijk te adviseren, bijvoorbeeld op juridisch vlak. Jouw collega kan lid worden door te gaan naar https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030 751 1950 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid