Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden stemmen in met principeakkoord nieuwe cao Bijenkorf

Op maandag 9 november liep de termijn af waarbinnen de leden konden stemmen over het principeakkoord voor de nieuwe cao van de Bijenkorf. Graag informeren wij jullie dat de CNV-leden in meerderheid hebben ingestemd. Ook de leden van de collega-vakbond zijn akkoord. Hierdoor is de nieuwe cao een feit!

Co-creatie leidt tot nieuwe cao met voor de detailhandel unieke afspraken. De nieuwe aanpak van de cao-gesprekken onder de noemer ‘co-creatie’ is, zoals al eerder aangegeven, wat CNV Dienstenbond betreft het geheim achter het succes van de cao Bijenkorf. In de cao zijn unieke afspraken gemaakt, waaronder het afschaffen van de jeugdschalen (!) en de introductie van een persoonlijk werknemersbudget (!) in ruil voor een verlaging van de zondagstoeslag.

Jullie input was heel belangrijk

De kracht van co-creatie is dat alle medewerkers, waaronder natuurlijk ook de CNV-leden, veel nauwer betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de nieuwe cao. Alle input was zeer welkom en jullie ‘meedenken’ heeft absoluut bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat!

Bedankt

CNV Dienstenbond wil zijn leden dan ook hartelijk bedanken voor de getoonde betrokkenheid en het opwerpen van meningen, ideeën en oplossingen in de soms ingewikkelde gesprekken over de verschillende thema’s die aan de orde zijn geweest. Wij spreken de hoop uit dat deze nieuwe manier een goede basis heeft gevormd om ook in de toekomst te blijven werken aan goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden, die aansluiten bij de tijdsgeest en waar werkgever en medewerkers zich allebei evenveel in herkennen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid