Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onzekere tijden, maar wij staan voor jou klaar!

Op dinsdag 16 mei jl. maakte de Blokker Holding ingrijpende voornemens bekend. Veel medewerkers, waaronder misschien ook jij, zullen spannende en onzekere tijden tegemoet gaan. Weet, dat je als CNV lid, kan rekenen op onze ondersteuning!

Strategiewijziging ten koste van zo’n 1900 arbeidsplaatsen
De Blokker Holding gaat alle formules, behalve Blokker, verkopen. De Marskramer wordt een franchiseformule; en eigen winkels zullen worden verkocht. En zo’n 100 Blokker-winkels zullen tot april 2018 worden gesloten. Bij elkaar zal dit ten koste gaan van zo’n 1900 arbeidsplaatsen. CNV Vakmensen kan zich voorstellen dat dit nieuws is ingeslagen als een bom.

CNV Vakmensen is direct het land in gegaan
Nog diezelfde dag, op dinsdag 16 mei jl., toen de berichtgeving hierover naar buiten kwam, zijn we met veel medewerkers van CNV Vakmensen het land in gegaan en hebben we een groot aantal filialen van de verschillende werkmaatschappijen (formules) bezocht. We konden op die manier direct aan medewerkers een luisterend oor bieden en hen een hart onder de riem steken.

Het was onmogelijk om op één dag alle filialen te bezoeken. Maar mocht je vragen hebben, wil je wat bespreken, dan kan je ons natuurlijk altijd even bellen of een email sturen. Onderaan deze nieuwsbrief tref je de contactgegevens van jouw bestuurder aan.

Onzekere tijden
De komende maanden zal voor vele medewerkers die werkzaam zijn bij één van de werkmaatschappijen van de Blokker Holding een spannende en onzekere tijd aanbreken. Aan wie wordt de formule verkocht waar ik werkzaam ben, wat betekent dit voor mij, gaat mijn Blokker filiaal sluiten, is er voor mij een plek elders binnen Blokker, of moet ik op zoek naar een nieuwe werkgever? Zo maar wat vragen waarvan CNV Vakmensen zich kan voorstellen dat die bij veel medewerkers, misschien ook wel bij jou, door de hoofden zullen gaan. Volstrekt begrijpelijk ook!

Er is een sociaal plan
Het is in de huidige situatie voor jou en jouw collega’s goed om te weten dat begin dit jaar het sociaal plan van de Blokker Holding en alle bijbehorende werkmaatschappijen verlengd is. Het plan is binnen de context een gedegen sociaal vangnet geworden. Het goede aan dit Sociaal Plan is dat deze verder gaat dan alleen een financiële vergoeding. Het accent ligt namelijk ook op het vinden van nieuw werk. Zeker gezien het feit dat de arbeidsmarkt binnen de detailhandel de afgelopen jaren fors gekrompen is, is dit wat CNV Vakmensen betreft, zeker geen overbodige luxe.

CNV Vakmensen is er voor jou!
Wie het ook treft, de door de Blokker Holding aangekondigde strategiewijziging, waarbij veel medewerkers getroffen worden, is en blijft een trieste situatie met een enorme impact. Het CNV leeft mee en naast dat wij al een sociaal plan hebben afgesproken, kan je natuurlijk ook als het gaat om (juridisch) advies, begeleiding en ondersteuning bij ons terecht!

Speciaal actielidmaatschap!!
Jij bent al lid, maar je collega misschien nog niet. Praat over het belang van een lidmaatschap van CNV Vakmensen.

Vanwege de situatie bij de Blokker Holding en de bijbehorende werkmaatschappijen is er voor nieuwe leden de mogelijkheid om in de periode tussen nu en 1 september 2017 gebruik te maken van een actielidmaatschap waarin je, indien nodig, direct recht hebt op rechtsbijstand. Voor de voorwaarden hiervan verwijzen wij je graag naar CNV Info. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 030-7511007 en via info@cnvvakmensen.nl

Als jij vragen/opmerkingen hebt, of als je extra informatie hebt waarvan jij vermoedt dat het belangrijk is dat CNV Vakmensen dit weet, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030-7511007 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid