Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Kortingen zijn voor klanten, niet voor personeel. … Kom in actie!

De afgelopen twaalf maanden waren voor jou en jouw collega’s extreem. Jullie werk kreeg zelfs het stempel ‘vitaal beroep’. Jij stond - en staat nog steeds - in de frontlinie. Voor anderen werd geklapt, voor jou niet…. Toch ging je gewoon dóór. Zelfs als het winkelend publiek NIET 1,5 meter afstand houdt, of zonder verplicht mondkapje de winkel binnenstapt. In de distributiecentra werken ze met man en macht om de bevoorrading op orde te krijgen.

En wie lijken dit allemaal NIET te zien??? De werkgevers. Want als wij als vakbond met hen proberen een eerlijke cao af te spreken dan is de wereld te klein: het kan niet, mag niet en zal niet. De werkelijkheid is anders: de omzetten van supermarkten en levensmiddelenwinkels zijn hoger zijn dan ooit. En de hoge bazen worden beloond met enorme bonussen.

Lege handen
En jij? Jij staat met lege handen. Al een jaar! En die handen mogen nóg leger volgens de winkeldirectie. Werkgevers willen de zondagstoeslag halveren, zonder daarvoor iets anders te doen. Een ordinaire bezuiniging dus.
Werkgevers zijn de slechtste niet (vinden zijzelf). Ze hebben de werknemers toch 2,5% loonsverhoging gegeven in februari? En of jij daarvoor wel even dankjewel wil zeggen…

Nou, doe dat laatste maar niet! Want deze loonsverhoging betekent dat jij afgelopen jaar 0,63% (!) meer hebt verdiend. Jouw vakbond vroeg 5% loonsverhoging.

‘Huh, maar ik krijg toch 2,5% ?!?
Dat klopt, maar vanaf 1 april vorig jaar (2020) kreeg je niets. Terwijl vanaf die datum de nieuwe loonsverhoging had moeten worden gegeven. Dus van de 12 maanden kreeg jij 9 maanden niets en de laatste 3 maanden 2,5%, terwijl er gigantisch geld wordt verdiend in de winkels.

Kom in actie!
CNV Vakmensen komt voor jou en jouw collega's in actie en roept jou op om mee te doen! Omdat het schandalig is dat werkgevers zo weinig respect en waardering hebben voor het werk van de werknemers in de winkels, in de DC’s, op de hoofdkantoren en op de vrachtwagens. Werkgevers proberen jou te smoren met een fooi van 0,63%, verpakt in 2,5% op 1 februari 2021.

KORTINGEN ZIJN VOOR KLANTEN, NIET VOOR PERSONEEL!
Sluit je aan bij de acties in de supermarkten, hoofdkantoren en distributiecentra. Meld je aan voor een actie bij jou in de buurt. Kom in beweging voor een eerlijk loon en waardering voor het werk wat je doet.

Op Je Achterban, de online community voor jou en al jouw collega's delen we alle actuele info over de acties en kun jij vragen stellen en reageren op deze nieuwsbrief. Wij houden jou op de hoogte van de acties: wanneer wordt er actie gevoerd bij jou in de regio, hoe laat en waar jij je kunt melden. 

>> GA NAAR JE ACHTERBAN VOOR DE LAATSTE INFO<<

Samen gaan we voor een eerlijke cao met een eerlijk verdiend loon!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid