Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Jumbo voor 2e keer ongelijk gekregen van rechter!

In april 2017 werd Jumbo al door de rechter gewezen op het feit dat medewerkers van Jumbo mogen staken als dat noodzakelijk blijkt om hun eis voor een goede cao kracht bij te zetten. Afgelopen donderdag, 24 januari 2019, werd door de rechter gesteld dat de cao nog van toepassing is.

Afgelopen donderdag werd door de rechter gesteld dat de cao waarvan Jumbo beweerde dat deze niet meer van toepassing was, nog steeds geldt voor alle medewerkers van DC Jumbo. Ook is aangetoond dat er sprake is van het feit dat uitzendkrachten zijn ingezet op werkzaamheden van stakers, het zogenoemde “besmet werk”. Hiervoor acht de rechter alleen OTTO verantwoordelijk. CNV Vakmensen en FNV hadden ook de betrokkenheid van Jumbo willen aantonen.

Met deze uitspraak wordt recht gedaan aan het belang dat medewerkers hechten aan afspraken met vakbonden over hun arbeidsvoorwaarden. Een cao voor de medewerkers, dat is waarvoor gestaakt is en waarvoor ook deze procedure belangrijk was en in gang is gezet.

De roep van Jumbo dat vakbonden dit enkel en alleen uit eigen belang doen, is hiermee wat CNV Vakmensen betreft ontkracht. Sterker nog, vakbonden hebben aangegeven dat wij van mening zijn dat Jumbo met deze uitspraak ook medewerkers die zijn blijven vasthouden aan de cao, de loonsverhoging zou moeten geven die ze niet gekregen hebben. Hierbij is Jumbo nu aan zet.

Jumbo geeft direct aan dat de cao zal worden opgezegd, dat de AVR van toepassing blijft en dat vakbonden niet worden uitgenodigd voor een gesprek over cao. Dat is jammer. Jumbo toont zich hierin een slecht verliezer.

Vanzelfsprekend wordt er nu onderzocht wat dit voor iedereen betekent. Zodra hier meer overbekend is horen/lezen jullie het. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen.nl of tel. 06-47826877

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid