Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen met Aldi in gesprek

Aldi is de afgelopen periode volop in het nieuws geweest. In de laatste nieuwsbrief van CNV Vakmensen hebben wij je verteld over de uitzending bij Een Vandaag. We hebben toen aangekondigd dat we weer met Aldi in gesprek zouden gaan. Dat heeft inmiddels plaatsgevonden en er zijn afspraken gemaakt.

CNV Vakmensen en FNV zijn in gesprek gegaan met de HR directeur van de holding en de heer Schepers, directeur van de BV in Groenlo. Doel van het gesprek is dat Aldi gaat werken aan oplossingen om de situatie rondom de werkdruk te verbeteren. Daar heeft CNV in juli ook met de directie van Aldi over gesproken.

Welke afspraken hebben we kunnen maken?
 • De Aldi heeft tot nu toe 850 nieuwe medewerkers aangenomen. Daar moeten nog veel meer nieuwe medewerkers bij. Het doel is dat er nog 2000 medewerkers worden aangenomen verspreid over het land.
 • Er zijn in het land 47 filialen aangewezen als opleidingsfiliaal. Alle nieuwe medewerkers (die meer dan 12 uur in de week werken) beginnen in een opleidingsfiliaal. Daar worden nieuwe medewerkers getraind en ingewerkt.
 • Aldi is gestart met een 2-jarige opleiding voor toekomstig management. Gedurende 23 maanden vervullen de trainees alle rollen in een filiaal. De trainees werken, maar worden ook 1x per maand een dag geschoold. De trainees werken in een opleidingsfiliaal. Na de opleiding kunnen zij aan het werk in een management functie.
 • Bij filialen die omgebouwd worden tot een Aniko filiaal gaan alle medewerkers die al in dienst zijn bij Aldi in opleiding. Iedereen krijgt dan minimaal een dag training.
 • De bezetting is in de meeste filialen heel krap. Tel daarbij op dat de openingstijden verruimd zijn of worden en je hebt een bezettingsprobleem. Aldi gaat dit per district in kaart brengen. Vakbonden krijgen een overzicht van alle nieuwe medewerkers per BV en het aantal contract uren.
 • De arbo arts moet voor iedereen rechtstreeks te bereiken zijn. Dat moet zonder toestemming van je leidinggevende kunnen. De namen en telefoonnummers van de arbo arts en de vertrouwenspersonen worden op ieder filiaal opgehangen op het prikbord.
 • De districtleiders krijgen een communicatie training. Er zit een groot verschil in de manier waarop de verschillende districtleiders communiceren. Aldi ziet het belang en gaat daarmee aan de slag.

De vraag is of hiermee de problemen zijn opgelost. Begin 2018 gaan we wederom in gesprek met de directie in Culemborg. In dat gesprek vinden we het ook van belang dat er medewerkers meepraten om te kijken of de situatie ook echt verandert.

Wil jij als lid van CNV Vakmensen meepraten en meedenken over oplossingen? Dan hoor ik het graag. Met elkaar zullen we de omslag moeten bewerkstelligen. En jouw hulp is daarbij zeker nodig. Lukt meepraten niet? Dan kun je ook je reactie mailen.

Meld je aan als je wilt meepraten bij

Pien Zijlstra
p.zijlstra@cnvvakmensen.nl
06-20471885

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid