Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden werkzaam in de Albert Heijn Winkels

Deze week, zo hebben we vernomen, staat bij jullie in de filialen in het teken van de Week van de Veiligheid. Voor het CNV een goed moment om eens te inventariseren hoe het met de veiligheid bij jou in het filiaal staat.

Het is heel belangrijk dat jij veilig jouw werk kan doen. Daarom juicht CNV Vakmensen een initiatief als de Week van de Veiligheid zeer toe. Het is goed om op zo’n moment ook weer eens na te gaan hoe het bij jou in het filiaal ervoor staat? Wij vragen jou om ons dit te laten weten.

Hieronder volgen zo maar wat zaken die te maken hebben met veilig werken in jouw filiaal:

 • Tijdens het laden en lossen is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Deze schoenen kunnen door je winkel besteld worden. Was je hiervan op de hoogte?
 • Wist je, dat als je moet laden-en lossen op de openbare weg, dat je dan een veiligheidshesje moet dragen?
 • De gele strepen in het magazijn zijn er om de looproute te vinden als de verlichting uit valt. Is deze route bij jou in het filiaal vrij?
 • Er zijn veelal diverse nooduitgangen in de winkel. Hier mogen dus geen display’s of kratten voor staan. Hoe is dit bij jou in het filiaal geregeld?
 • Worden de verbandkoffers na gebruik weer aangevuld? En is de grote koffer verzegeld?
 • Wordt er elk jaar een FHV bijeenkomst georganiseerd? Ken jij de FHV’ers in jouw filiaal?
 • Is er wel eens een ontruimingsoefening gehouden in jouw filiaal?
 • Weet jij waar de overvalsknoppen zitten in jouw filiaal?
 • Weet jij hoeveel contant geld er in jouw kassalade aanwezig mag zijn?
 • Weet jij wat er wordt omgeroepen in geval van calamiteit?
 • Zijn er afspraken in jouw filiaal over de achterdeur? Wanneer is/kan die open?
 • Wordt er gerookt bij de achterdeur?

De bovenstaande opsomming met aandachtspunten/vragen is natuurlijk niet volledig, maar mogelijk helpt het je wel op weg om op een bepaalde manier eens door jouw filiaal te lopen. En zoals al aangegeven is CNV Vakmensen heel benieuwd naar hoe de veiligheid bij jou in het filiaal ervoor staat. Laat ons dit weten.

Nog wel belangrijk om te weten, dat we met jouw informatie uiterst vertrouwelijk (!) omgaan en dat we nooit zonder jouw toestemming zaken op individueel niveau terugkoppelen aan jouw werkgever.

Kaderleden gezocht!

Vlak voor de zomer heeft CNV Vakmensen een oproep aan jullie gedaan om je aan te melden voor onze kadergroep. Dat heeft maar een paar reacties opgeleverd met als resultaat dat er één collega van jou tot de kadergroep is toegetreden. CNV Vakmensen is blij met die ene collega, maar we zouden het nog mooier vinden als het aantal kaderleden in de komende periode verder wordt uitgebreid. Jij kan je dus nog steeds aanmelden!

Wat houdt een kaderlidmaatschap ook alweer in?

Als kaderlid van het CNV ben je de ogen en oren op de werkvloer. Bovendien fungeer je als aanspreekpunt voor andere CNV-leden. Op regelmatige basis, zo’n 4 á 5 keer per jaar, heb je overleg met de verantwoordelijk CNV-bestuurder voor Albert Heijn Winkels. Je zit hierdoor heel dichtbij het vuur. Het is leerzaam en goed om hierin ervaringen op te doen. Een kadergroep die goed vertegenwoordigd is binnen Albert Heijn Winkels kan ervoor zorgen dat de CNV-bestuurder adequaat gevoed wordt met informatie over het reilen en zeilen binnen de winkelorganisatie. Dit komt goed van pas in het overleg dat de CNV-bestuurder heeft met het management en de afdeling Personeelszaken (HR) van Albert Heijn.

In de cao voor Supermarkten (VGL-cao), waar Albert Heijn Winkels onder valt, staan afspraken met Albert Heijn (artikel 29) om kaderleden te faciliteren, denk hierbij aan bijvoorbeeld vakbondsverlof voor het bijwonen van kaderoverleggen met de CNV bestuurder.

Als je interesse hebt, neem dan contact op met jouw CNV bestuurder Martijn den Heijer via zijn contactgegevens onderaan deze nieuwsbrief.

Vragen? Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer.

Martijn den Heijer
Onderhandelaar CNV Vakmensen
Bereikbaar via 06-20164972 of m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid