Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao overleg AH DC vastgelopen: ledenvergaderingen

Op donderdag 16 maart is er weer een onderhandelingsronde geweest voor een nieuwe cao Albert Heijn Distributiecentra. Helaas heeft CNV Vakmensen moeten constateren dat verder praten op dit moment geen zin heeft.

Albert Heijn heeft, in tegenstelling tot het CNV, vooralsnog amper willen bewegen, waardoor de verschillen nog erg groot zijn. Om jullie te informeren en te spreken over hoe we nu verder gaan nodigt CNV Vakmensen jullie uit voor ledenvergaderingen.

Albert Heijn stelt zich momenteel bijzonder star op. De voorstellen waar jullie werkgever de onderhandelingen mee in is gegaan staan nog steeds. Dat houdt concreet in dat Albert Heijn bijvoorbeeld het uurloon in de inloopschaal A van € 10,76 wil verlagen naar € 9,40. De laagstbetaalden moeten, zo vindt jullie werkgever, dus nog minder gaan verdienen. Dit betreft de uitzendkrachten en de medewerkers met een contract voor bepaalde tijd.
Door zo’n afspraak wordt het voor Albert Heijn alleen maar aantrekkelijker om in de toekomst met nog meer uitzendkrachten en BT’ers te gaan werken en juist afscheid te nemen van steeds meer vast personeel. Bovendien ontstaan er zo nog grotere inkomensverschillen op de werkvloer.

Verder komt Albert Heijn met een voorstel dat je vanaf 60 jaar minder kan gaan werken. Dit lijkt sympathiek, maar uiteindelijk komt het erop neer dat de medewerker dit zelf betaald. Daarnaast is het loonbod van Albert Heijn is nog steeds ongewijzigd: 1.5% op jaarbasis. Ook hier zit nog geen enkele beweging in.  

CNV Vakmensen heeft zich tijdens de onderhandelingen steeds constructief opgesteld. Wij hadden er graag uit willen komen. We zijn ons ervan bewust, want zo gaat het in onderhandelingen, dat ook wij dan water bij de wijn hadden moeten doen.
Maar als er één partij, in dit geval Albert Heijn, in vrijwel geen enkel opzicht wil bewegen en zich vasthoudt aan al de eigen voorstellen, dan wordt het heel moeilijk om tot een deal te komen. 

We willen daarom graag met jullie praten over de onderhandelingen tot nu toe en hoe we hier nu mee verder moeten. Je wordt van harte uitgenodigd op één van de onderstaande ledenvergaderingen: 

  • maandag 27 maart van 15 tot 16 uur in DC Zwolle;
  • maandag 27 maart van 15 tot 16 uur in DC Zaandam;
  • dinsdag 28 maart van 14.30 tot 15.30 uur in DC Geldermalsen;
  • dinsdag 28 maart van 15 tot 16 uur in DC Pijnacker.

Graag tot ziens op één van deze vergaderingen!

Reacties zijn in de tussentijd welkom via de onderstaande contactgegevens. Heb je vragen/opmerkingen, of heb je extra informatie hebt waarvan jij vermoedt dat het belangrijk is dat CNV Vakmensen dit weet, laat mij dit dan weten.

Martijn den Heijer
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 16 49 72
E m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter: @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid