Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao jumbo terug!

Op maandag 17 december verschijnt Jumbo voor de rechter, omdat ze vorig jaar jullie staking heeft gebroken. Daarnaast is er een AVR doorgevoerd. Laat zien dat je ook liever de cao houdt en sluit je aan bij de collega’s die opkomen voor hun recht.

Als onze rechten worden geschonden, staan wij op

CNV Vakmensen roept alle distributiemedewerkers op om op 17 december het werk neer te leggen. Reis samen met jouw collega’s van het distributiecentrum naar Den Bosch om de openbare zitting mee te maken.

Aansluitend is er ook een gezamenlijke kerstlunch. Wanneer je lid bent (of wordt) van de CNV Vakmensen krijg je een uitkering van € 62 euro netto. Aangezien het een stakingsdag is, hoef je verder niets met je werkgever te regelen. Dat hebben wij al voor je gedaan. Je hoeft die dag dus niet te werken als je meegaat.

CNV Vakmensen staat achter jou

Als de rechten van distributiemedewerkers worden geschonden dan staan wij op. CNV Vakmensen zit niet stil. Onlangs hebben we Jumbo opnieuw eraan herinnerd dat de cao ‘terug moet’. Dat bereiken we liever zonder dat jij daarvoor actie moet voeren. Helaas blijft Jumbo vasthouden aan de AVR. Daarom is het nodig dat distributiemedewerkers toch massaal van zich laten horen.

Vertrektijden en locaties

Beilen: 06:00 uur
Elst: 07:30 uur
Raalte: 06:30 uur
Veghel: 08:00 uur
Breda: 07:30 uur
Woerden: 07:30 uur

Aanmelden voor de staking

Meld je vóór 14 december bij voorkeur aan via deze link, of bij een kaderlid van CNV Vakmensen.

Indien je vragen hebt laat dit weten op Je Achterban! De online community voor al jouw collega's. 24 uur per dag vragen stellen, reageren op anderen of zelf een discussie starten.

Mag ik staken?

Ja, staken is een recht. In het Europees Sociaal Handvest staat dat je mag staken als werkgevers en vakbonden het niet eens worden over arbeidsvoorwaarden.

De rechter bepaalde vorig jaar dat Jumbo distributiemedewerkers mogen staken.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid