Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

AH combi behouden goede cao met omscholingsagenda

In zijn concept-voorstellenbrief gaat CNV Vakmensen voor de realistische combinatie. AH heeft aangekondigd in 2019 te laten weten of er verder gemechaniseerd wordt.

In de tussentijd worden de roosters bepaald in de gemechaniseerde houdbaarhal in Zaandam, en wordt duidelijk hoe interessant de overgebleven banen zijn in deze omgeving. Reden genoeg om, ook met de mislukte vernieuwingsagenda in ons achterhoofd, een slechts beperkt gewijzigde cao te wensen. Met focus op loon en scholing.

Loon en scholing
Loon en scholing vormen de kernpunten waaraan gewerkt zal moeten worden in zo’n tussen-cao. Loon, omdat verbeteren van je koopkracht nu de economie aantrekt moet kunnen.

Scholing, omdat de om zich heen grijpende automatisering ons inmiddels tot de overtuiging brengt dat tussen de 10-15 jaar een volledige mechanisatie van de distributieketen van AH aan de orde kan zijn. En natuurlijk, nu is dat al een belangrijke ontwikkeling in Zaandam. Daarom willen we dat het Persoonlijk Ontwikkel Budget veel meer gebruikt gaat worden. Er zijn bijvoorbeeld volop kansen in technische beroepen voor DC-medewerkers met meer toekomstperspectief op middellange termijn dan binnen de distributie.

Gezond aan het werk blijven
CNV komt ook met een aantal voorstellen om gezond aan het werk te blijven:

  • Nadenken over of minder werken door ouderen gecombineerd kan worden met instroom van eigen personeel.
  • Wij willen meepraten over een gezond rooster in de gemechaniseerde omgeving van Zaandam zodat bestaand en nieuw eigen personeel er in wil blijven deelnemen.
  • Wij zien mogelijkheden om de problemen met overbezetting in de dag (doordat steeds meer mensen gebruik maken van 50 in de nacht) gezamenlijk op te lossen als medewerkers de kans krijgen om bijvoorbeeld hun winstuitkering te vertalen in extra vrije dagen in de dagdienst.
Voorstellen
De hele concept-voorstellenbrief vind je als bijlage. Mooie aanvullingen zijn natuurlijk meer dan welkom!

Contact?
Voor vragen of opmerkingen kan je natuurlijk terecht bij je bestuurder Michiel Wallaard. Per 31-12 word ik na vier jaar betrokkenheid bij AH opgevolgd in mijn rol door mijn collega Martijn den Heijer. Ik dank onze leden voor alle betrokkenheid de afgelopen jaren.

Michiel Wallaard
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 92
E: m.wallaard@cnvvakmensen.nl

Download 16-4450_ConceptAHDC.pdf

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid