Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Stem nu over de nieuwe cao voor de supermarkten

CNV Vakmensen heeft eindelijk een resultaat bereikt in de onderhandelingen over jouw cao. Meer loon en een eigen rekening met geld voor scholing zijn de speerpunten in deze nieuwe cao. Maar de cao geldt alleen als jij je stem uitbrengt. Dus maak gebruik van dit unieke recht.

De onderhandelingen over jouw arbeidsvoorwaarden hebben lang geduurd. Al met al zijn wij tevreden over het resultaat. Met name de loonsverhoging hadden wij graag hoger gezien, maar na lang onderhandelen komen wij tot de conclusie dat dit het maximaal haalbare resultaat is. Onze inspanningen om tot vernieuwing van de cao te komen zijn beloond. De onderhandelingen gingen eindelijk eens niet over de vraag of het nog een onsje minder kon, maar gingen over de toekomst van de sector en hoe wij kunnen investeren in jou als medewerker. En daarmee is een trendbreuk ingezet met het verleden.

De belangrijkste afspraken op een rij:
 • 3,5% loonsverhoging tot 1 april 2019.
 • Een eigen individuele leerrekening voor medewerkers met een contract van meer dan 12 uur met €175,- scholingsgeld per kalenderjaar die jij zelf kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling.
 • De introductie van een baan met een contract voor vier jaar inclusief scholingsgeld om meer perspectief en zekerheid te bieden ten opzichte van alle tijdelijke contracten in de sector.
 • Meer zeggenschap en invloed voor medewerkers op werktijden via een aantal proeven met zelfroosteren in de sector.
 • Medewerkers gaan over een groter deel van het inkomen pensioen opbouwen.
 • Reparatie van de WW, waardoor je bij werkloosheid in plaats van twee jaar weer recht op drie jaar WW hebt. Zie voor een uitleg over deze reparatie de bijlage.
Breng voor 12 november je stem uit
Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij of de nieuwe cao er ook echt komt. Lees daarom het hele onderhandelingsresultaat op onze speciale supermarktpagina. Daar staat de link naar de stemming. Wil je vragen stellen, of in gesprek over het resultaat? Ga dan naar Je Achterban.

Problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!
Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? Wordt de cao niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren.

CNV Vakmensen

Wessel Breunesse, sectorbestuurder
Email: w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Telefoon en WhatsApp: 06-20471879
Twitter: @WesselBreunesse
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid