Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen schiet Vomar medewerkers te hulp

Vorige week bleek ons dat de Vomar directie geen sociaal plan wil afsluiten met CNV Vakmensen. Een erg teleurstellende houding van die directie, juist omdat we weten dat er veel medewerkers (vaak in hun portemonnee) worden gedupeerd door de nieuwe winkelformule. We gaan je helpen!

Praten met de directie heeft nu geen zin: Wij kregen van een lid van de directie het verwijt alleen maar voor de medewerkers op te komen om nieuwe leden te kunnen inschrijven. Nieuwe leden verwelkomen we altijd graag, maar dat was vanzelfsprekend niet de insteek van onze aandacht voor alles wat bij Vomar gebeurt.

Vomar zegt een goed sociaal beleid te voeren omdat de mensen wél hun baan kunnen behouden. Kennelijk mag dat de medewerkers dus wel wat kosten. “Prijsvechten” in de supermarkt krijgt zo een rare betekenis. Omdat het geen zin heeft om met de directie verder te praten hebben we nu intern gekeken wat we nog meer kunnen doen voor de medewerkers die vaak onevenredig zwaar zijn getroffen door de nieuwe organisatievorm van Vomar. We willen écht iets kunnen betekenen en zullen met onze collectieve- en individuele juridische hulp mensen met raad en daad bijstaan. Dat deden we natuurlijk al voor onze leden en we gaan dit in deze situatie nu ook bieden aan Vomar medewerkers die alsnog besluiten lid te worden.

Onze belangenbehartiging: Doen we daarmee nu wél aan ledenwerving? Ja, dat doen we maar we hebben met onze juridische bijstand direct al iets te bieden. De aanleiding voor deze ledenwerving komt niet van de bond maar moet u  zoeken in het sociale beleid van de directie van Vomar wat wij op onderdelen als “schrijnend’ betitelen. En als de vakbond schrijnende situaties niet aanpakt, wie doet dat dan wel? 

Onze juristen denken een goede basis te hebben gevonden om de hele kwestie van Vomar aan te pakken en die weg wordt nu al voor enkele leden bewandeld. Individuele belangenbehartiging kan uitmonden in aanpak van kwesties die een hele groep medewerkers betreft. Denk bijvoorbeeld aan de functie van Hoka. En als dat goed uitpakt heeft dat mogelijk ook betekenis voor de medewerkers die al hebben getekend voor hun nieuwe functie /salarisnivo.

We zijn optimistisch maar eerlijk is eerlijk, garantie op een goede afloop kunnen we natuurlijk niet geven. Maar als we geen gronden voor een goede afloop dachten te hebben zouden we er niet aan beginnen. Zo is het dan ook wel weer.

Hoe lid worden? Klik op de button bij deze nieuwsbrief of ga naar onze site www.cnvvakmensen.nl en meld je aan. Dan kan je zien hoe hoog de contributie is en ook wat we allemaal te bieden hebben. Bijvoorbeeld dat we er niet alleen zijn voor rechtshulp in arbeidszaken maar ook in je privé-situatie en dat kost je niets extra. Bovendien betaal je een bedrag voor contributie wat is afgestemd op jouw inkomen. Voor deze dienstverlening moet je wel tenminste 1 jaar en 3 maanden lid blijven. Zo betaal je een eerlijke prijs voor onze belangenbehartiging. Je kan nu nog wel profiteren van de actie voor nieuwe leden. Je krijgt dan de eerste 6 maanden 50%  korting op de contributie.

Leden van CNV Vakmensen kunnen natuurlijk nieuwe leden bij de bond aandragen. Daarvoor krijgen zij ook een cadeautje. Op de site kan je lezen hoe dat werkt.

Vragen? We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn, bijvoorbeeld om meer informatie. Richt die dan aan Arie Kasper, bij voorkeur via de email (a.kasper@cnvvakmensen.nl) of anders telefonisch op 06-13208402.

 

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid