Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen en Plus bereiken akkoord

CNV Vakmensen en Plus hebben een principeakkoord bereikt over het sociaal plan. De gesprekken zijn op een positieve manier verlopen. In dit sociaal plan wordt aangegeven welke voorzieningen er getroffen worden voor medewerkers, die werken op de DC’s en een contract hebben voor onbepaalde tijd.

In het hele sociaal plan is een maximaal behoud van werkgelegenheid steeds een uitgangspunt. Dit kan werkgelegenheid bij PLUS zijn of een goede begeleiding naar een andere baan buiten PLUS. Daarom zijn er in het sociaal plan afspraken gemaakt over scholing (opleidingsbudget van € 2.500 per persoon) en over begeleiding naar nieuw werk (6 maanden begeleiding door een gespecialiseerd bureau). Ook zijn er afspraken gemaakt over het bekend maken van vacatures binnen Plus-winkels of bij andere plaatselijke werkgevers.

Reistijd en verhuiskostenvergoeding

Voor veel leden van CNV Vakmensen is de reistijd naar Tiel een belangrijk onderwerp geweest. Daarom hebben we hier met elkaar lang bij stilgestaan. Afgesproken is, dat een enkele woon-werk reistijd van maximaal een uur passend is. Dit wordt berekend op basis van de snelste route op basis van de ANWB routeplanner (zonder files) of 9292OV.nl. Iedereen die een enkele reistijd van meer dan een uur heeft, mag aangeven of hij wel of niet mee wil naar het nieuwe DC. Wil je niet mee? Dan is het sociaal plan van toepassing.

In het sociaal plan zijn ook regelingen opgenomen voor medewerkers die meegaan naar Tiel. Zo is er een verhuiskostenvergoeding, de inzet van busjes voor het vervoer naar het nieuwe DC in de eerste twee jaar na opening ervan en een reiskostenvergoeding.

Voor al deze bovengenoemde punten geldt dat die uitvoerig beschreven staan in het sociaal plan. Daarin lees je precies wat deze regelingen inhouden, voor wie ze zijn en welke afspraken er nog meer gemaakt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook afspraken gemaakt over de betaling van een transitievergoeding bij ontslag en reistijdcompensatie.

Hoe gaan we verder?

De Vakbonden en PLUS houden gezamenlijke bijeenkomsten om het sociaal plan toe te lichten. Alle medewerkers mogen hierbij aanwezig zijn. De leden van CNV Vakmensen hebben tot 1 juni de tijd om schriftelijk hun stem uit te brengen. Je kunt tot en met woensdag 31 mei je stem uitbrengen via deze link.

Rechtsboven onder 'Downloads' vind je het sociaal plan waarover een principeakkoord bereikt is.

Op de bijeenkomsten zullen de vakbonden het sociaal plan toelichten. Als de leden ook hun positieve stem uitbrengen kunnen we het definitieve sociaal plan ondertekenen.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden plaats op het DC. Hieronder zie je welk DC op welk moment aan de beurt is:

Middenbeemster: maandag 29 mei om 9.00 uur
Hendrik Ido Ambacht: dinsdag 30 mei om 14.00 uur
Haaksbergen: woensdag 31 mei om 15.30 uur
Ittervoort: donderdag 1 juni om 15.00 uur

Ik hoop jullie allemaal te zien op de informatiebijeenkomsten.

Voor vragen en opmerkingen kun je, altijd, contact met mij opnemen. Ik ben je onderhandelaar namens CNV Vakmensen. Mijn naam is Roos Rahimi en ik ben te bereiken via r.rahimi@cnvvakmensen.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid