Mensen in een supermarkt
Detailhandel food

Cao Supermarkten

Looptijd: 1 januari 2017 tot 31 december 2019

Werk je in een supermarkt? Op deze pagina kun je de cao Supermarkt downloaden. In de cao's voor supermarkten lees je de meest actuele afspraken over salaris, werktijden, werkomstandigheden, verlofregelingen, veilig en gezond werken in supermarkten, levensmiddelenbedrijven en grootwinkelbedrijven in levensmiddelen. Of je nu werkt bij een grote keten of zelfstandige ondernemer.

Nieuwe cao

De leden van CNV Vakmensen zijn akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Supermarkten. Zo'n 80% van de leden stemde voor. Zodra de nieuwe cao is uitgewerkt, kun je hem downloaden op deze pagina.

De afspraken in het kort

Dit zijn de belangrijkste afspraken in de nieuwe cao Supermarkten:

  • 3,5% loonsverhoging tot 1 april 2019.
  • Een eigen leerrekening voor iedereen met een contract van meer dan 12 uur per week met € 175 scholingsgeld per kalenderjaar voor jouw scholing en ontwikkeling.
  • De introductie van een leerbaan: een contract voor 4 jaar inclusief scholingsgeld om meer perspectief en zekerheid te bieden.
  • Meer zeggenschap en invloed op jouw werktijden door proeven met zelfroosteren.
  • Pensioenopbouw over een groter deel van jouw inkomen.
  • Reparatie van de WW: bij werkloosheid heb je weer recht op 3 jaar WW i.p.v. 2 jaar.

Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk, de cao of werk en inkomen in het algemeen? Dan kun je ook terecht op Je Achterban, onze online community waar je 24 uur per dag je vragen kunt stellen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen.

Ga naar Je Achterban