Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelingsdelegatie CNV positief over akkoord DC-cao AH

CNV adviseert positief over het akkoord dat we recent bereikten met Albert Heijn. Een loonsverhoging van 2,5%. En een toekomstagenda waarin (eindelijk!) nadrukkelijk belangrijke onderwerpen die de werkzekerheid van medewerkers versterken behandeld gaat worden, zijn daar de twee belangrijke redenen voor. Het is nu aan jullie -onze leden- om te bepalen of we dit akkoord moeten omzetten in een cao.

De kernpunten zijn helder:
  • Een loonsverhoging van in totaal 2,5%. 1,75% per periode 12 van dit jaar en 0,75% per periode 10 volgend jaar.
  • De looptijd is anderhalf jaar, van oktober 2015 tot april 2017. 
  • We hebben afspraken gemaakt over de agenda om tot vernieuwing van de cao te komen. De nu afgesproken looptijd van anderhalf jaar voor deze cao geeft ons de tijd om hier goed invulling aan te geven.

Waarom een positief advies?

In de toekomstagenda wordt Albert Heijn eindelijk een keer uitgedaagd om de belangrijke vraagstukken voor DC-medewerkers aan te pakken. Moet er meer gedaan worden om medewerkers gezond hun pensioen te laten halen? Staat in de agenda. Moet er meer gedaan worden om medewerkers zekerheid te laten ervaren over hun baan? Staat in de agenda. Is het belangrijk dat er meer keuzevrijheid komt voor medewerkers in hun roosters? Staat in de agenda. Maar we hebben daar wel tijd voor nodig om deze onderwerpen in werkgroepen met medewerkers goed uit te diepen. Vandaar dit keer een langere looptijd.

Loon

Maar ook een stevige loonstijging die hoger is dan de laatste jaren. In vijf jaar tijd is er nooit binnen 1,5 jaar 2,5% uitgekeerd. Met de vorige cao-afspraak erbij van 1% eerder dit jaar komt de teller voor dit jaar zelfs op 2,75%, de hoogste loonstijging in een jaar tijd sinds 2009, terwijl de inflatie nu erg laag is. Koopkrachtverbetering dus.

Enquête ledenvergaderingen

Hier vinden jullie het hele principeakkoord. En hier de resultaten van de enquête die ons veel input hebben opgeleverd voor de onderhandelingen, waarvoor dank.  De toekomstagenda staat mede dankzij jullie inbreng over wat belangrijk is als een huis. Natuurlijk is het cao-akkoord geen 100% juichverhaal geworden, maar de plussen en de minnen moeten we samen bespreken. We gaan stemmen over dit akkoord op een viertal ledenvergaderingen. Kom ook (en neem je collega’s mee, al dan niet georganiseerd bij een vakbond) en breng je stem uit op: 


Vrijdag 20-11 in Zwolle (15:00 uur)
Maandag 21-11 in Pijnacker (15:00 uur)
Donderdag 26-11 in Geldermalsen (14:30 uur), 
Maandag 30-11 in Zaandam (15:00 uur)

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid