Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

DeliXL is in transitie, wat betekent dit voor de medewerkers?

Vorige week heeft het CNV een gesprek gehad met de directie van DeliXL. Zowel uit dit gesprek als uit reacties van leden binnenkomen is een ding duidelijk: DeliXL is nog steeds zoekende naar haar toekomstperspectief. Ook dit jaar zijn keuzes gemaakt waarmee men de toekomst gezond tegemoet hoopt te gaan. Deze keuzes hebben echter gevolgen voor sommige van u voor nu of in de toekomst. Wat kan CNV voor u betekenen?

Natuurlijk kan CNV Dienstenbond u niet vertellen of u uw baan gaat behouden. Maar wij kunnen u wel voorbereiden zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn als het zover komt. Dat kunnen we door u te vertellen over de nieuwe wetten en de gevolgen daarvan voor u. Wat zijn uw rechten? Hoe hoog is de transitievergoeding? Hoeveel WW bouwt u straks op en wat betekent het als u straks als uitzendkracht moet gaan werken of zelfstandige gaat worden? Bent u geïnteresseerd in deze antwoorden? Laat het mij weten, via r.rahimi@cnvdibo.nl. Bij voldoende animo zorg ik voor een presentatie door één van onze juristen.

Teken niets zonder overleg

Een aantal leden van CNV Dienstenbond heeft inmiddels aan de bel getrokken omdat ze een vaststellingsovereenkomst aangeboden heeft gekregen. Individuele afspraken in samenspraak zijn wat ons betreft prima. Echter eenmaal een handtekening gezet, is er in principe geen weg meer terug. Het is daarom erg belangrijk om van tevoren advies in te winnen en juridisch te laten toetsen of de afspraken kloppen. Daarnaast is de weg naar de kantonrechter natuurlijk ook een optie die overwogen moet worden. Zet dus nooit een handtekening voordat u advies hebt ingewonnen bij CNV Dienstenbond. Het lidmaatschap heeft heel veel voordelen en dit is er één van!

Pensioenen

Zoals u uit de communicatie van de ondernemingsraad heeft begrepen, loopt het Zwitserleven-pensioencontract eind 2015 af. Voor de mensen die dit betreft moeten nieuwe afspraken gemaakt worden. De vorige wijziging voor deze groep is met de ondernemingsraad afgesloten, helaas zonder overleg met de medewerkers. Het CNV heeft aangegeven dit onacceptabel te vinden. Pensioen is een onderdeel van uw aanvullende cao en daar horen medewerkers bij betrokken te worden. Vanzelfsprekend is het CNV ook een onderdeel van dit proces. Uw werkgever heeft aangegeven een oplossing te zoeken waardoor geen enkele verslechtering voor de medewerkers die het betreft optreedt. CNV juicht deze toezegging toe en is bereid tot meedenken om tot een goede oplossing voor alle partijen te komen.

Samen sterk in de dialoog!

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, juist op deze momenten is het belangrijk om lid te zijn van CNV Dienstenbond. Samen met al die leden werken wij aan goede werkomstandigheden. Kenmerkend voor het CNV is dat wij werken aan oplossingen in bedrijven en organisaties door bij voorkeur de dialoog te kiezen. Wij halen de beste resultaten door goed overleg. CNV Dienstenbond staat voor heel persoonlijke service en advies. U staat bij ons centraal, uw persoonlijke situatie en doelen doen er toe. Of dat nu is met hulp rondom ontslag, arbeidsongeschiktheid of slecht functioneren of als het gaat om een beter loon, meer waardering, loopbaanontwikkeling en een heel nieuwe start maken. Als de mogelijkheid er is, dan bouwen wij graag met u mee!

Persoonlijk advies

Hebt u een vraag over uw werk en inkomen, dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht! Stel uw vraag bijvoorbeeld over uw cao, salaris, werkrooster, functioneringsgesprek, CV, loopbaan, mantelzorgtaken in combinatie met werk, werk en privé balans enzovoort. Het Persoonlijk Advies Centrum staat elke werkdag van 8.00-18.00 uur speciaal voor u klaar met tips, adviezen en steun.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid