Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Wil je dat WW en WGA gerepareerd worden bij AKZO?

Breng dan nu je stem uit via de site. Het is al enige tijd geleden dat wij de plannen over de WW-reparatie met jullie hebben besproken. Eerder dit jaar zijn hierover op centraal niveau afspraken gemaakt en het enige wat nog dient te gebeuren is de uitvoering.

Waar ging het ook alweer over?
Jullie kunnen je misschien nog wel herinneren dat het kabinet de opbouw en duur van de WW- en WGA- uitkering heeft verkort. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de mensen die op deze uitkeringen zijn aangewezen. Daarom hebben cao-partijen besloten de uitkeringen te repareren. Lees meer over de WW-reparatie in de bijgaande flyer.

Wat gaan we nu doen?
In de cao zijn met de werkgever procesafspraken gemaakt over het repareren van de WW. Nu moeten we deze afspraken omzetten naar een inhoudelijke afspraak. Dat kunnen wij natuurlijk alleen als onze leden daar achter staan. Jullie bepalen gezamenlijk of het bedrijf wel of niet mee doet met de reparatie. Dit gebeurt via een digitale ledenraadpleging: jullie stem is dus erg belangrijk.

Samen staan we sterker
Alleen samen kunnen wij de WW-reparatie mogelijk maken. Daarvoor moeten alle bedrijven in onze sector meedoen met de reparatie. Werk je bij bedrijf A waar de reparatie is geregeld, maar je wil graag een overstap maken naar bedrijf B waar de reparatie niet is geregeld? Dan vervalt je reparatie. Het is dus in ieders belang dat iedereen meedoet.

Breng uiterlijk 29 november je stem uit!
Ga naar deze link voor de enquête. Om in te loggen heb je deze inlogcode nodig: AKZ-33616764
Je kan uiterlijk 29 november laten weten of je wel of niet akkoord bent met de WW-reparatie. Ontvang je deze brief per post, dan kom je via dit webadres in de enquête: https://q.mwm2.nl/j1tuEvUNG0inhX1VWiZv3Q Gebruik hiervoor dezelfde inlogcode.

Alvast bedankt voor je medewerking!  

Arthur Bot,
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 20 44 51 90
E a.bot@cnvvakmensen.nl

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid