Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Wijzigingsvoorstellen cao BP RR 2019

In de afgelopen weken heb je van ons een concept van de cao-voorstellenbrief 2019 ontvangen met een bijbehorende enquête. Velen van jullie hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om wensen, opmerkingen en kritiek te uiten.

Een aantal reacties betrof opmerkingen over de vergoeding woon-werk-verkeer. Dit zowel wat het aantal te vergoeden kilometers betreft als ook de vergoeding per kilometer.
Op zich logische opmerkingen, maar de vergoedingen voor woon-werk-verkeer zijn geen zaken die door BP met de vakbonden wordt overeengekomen. Deze vergoedingen zijn onderwerpen die door BP met de ondernemingsraad wordt overeengekomen.

Ook is een paar keer de vergoeding op eigen producten genoemd. Oftewel de tankpas ter waarde van 500,00 euro. Dit bedrag is het maximale wat de ficus toestaat om als een netto aan een werknemer te betalen. Zou dit bedrag verhoogd worden dan moet het gebruteerd worden. Dan zou je dat hogere net zo goed, wat ons betreft beter in het brutosalaris kunnen stoppen.

Over de consignatieregeling zijn ook opmerkingen gemaakt. Dit heeft er toe geleid dat over dit onderwerp enkele voorstellen in de brief zijn opgenomen.

Op 4 juli aanstaande zal de eerste ronde van de onderhandelingen plaatsvinden. Vervolgens staan 5 en 13 september in de agenda als onderhandelingsdata. Via nieuwsbrieven word je door ons geïnformeerd over de voortgang van de onderhandelingen. Al vele jaren neemt jullie collega Martin Boom namens CNV Vakmensen deel aan de onderhandelingen. Ook dit jaar zal Martin weer meedoen. Daarnaast zal ook jullie collega Paul van den Adel deel uitmaken van de onderhandelingsdelegatie. Op het moment dat Martin er mee zou stoppen, is het goed een jonge ingewerkte collega in de onderhandelingsdelegatie te hebben!

Voor nadere informatie over CNV Vakmensen kun je op www.cnvvakmensen.nl kijken.
Tevens willen wij je wijzen op de internetsite van CNV Vakmensen Chemie en energie waar je via de link: http://www.cnvvakmensen.nl/caos/chemie-en-energie/cao-bp-raffinaderij alle actuele informatie kunt vinden.

Mede namens de kaderleden,
Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid