Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Werk platgelegd bij Dunlop Drachten

Bij bandenfabriek Dunlop in Drachten is dinsdagmiddag 11 december het werk neergelegd door de circa 250 medewerkers. Dit uit onvrede met de forse wijzigingen in arbeidsvoorwaarden die de werkgever wil doorvoeren. Vakbond CNV Vakmensen observeert de wilde staking nadrukkelijk en kritisch.

Bestuurder Bernard Zijlstra: “De werkgever maakt het hier wel heel erg bont. Als daarin geen wijziging komt ben ik al gauw genegen de staking officieel te maken.”

Onvrede
Volgens Zijlstra hebben zijn leden en hun collega’s het werk neergelegd uit onvrede met het optreden van de werkgever. “Het heeft er schijn van dat werkgever een punt wil maken. Omdat de ondernemingsraad in de voorbije periode “nee” zei tegen cameratoezicht op de werkvloer, wil de werkgever nu 10 procent van het loon inhouden bij de mensen op de mengerij. De roettoeslag komt dan te vervallen. Een botte maatregel, die instrijkt tegen de haren van de mensen en hen fors raakt in de portemonnee.”

Actie-agenda
Zijlstra houdt vanmiddag nog een ledenvergadering om te overleggen over de ‘actieagenda’. “In principe is CNV Vakmensen bereid om te bemiddelen. Maar eerdere pogingen om met de werkgever een aantal zaken fundamenteel door te spreken mislukten telkens doordat de werkgever de boot afhield. Wellicht gaat dat nu weer zo. Dan kon het zo maar eens ónze staking worden.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid