Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Voortgang pensioencontract Kemira Rotterdam

Op 15 oktober hebben vakbonden CNV Vakmensen, FNV en De Unie wederom met werkgever Kemira Rotterdam aan tafel gezeten om verdere afspraken te maken over een nieuw pensioencontract. Er is een voorwaardelijk pensioenonderhandelingsresultaat bereikt op 15 oktober welke aan de leden wordt voorgelegd.

Voorwaardelijk resultaat

De reden dat het resultaat nog niet eerder is voorgelegd ligt hieraan dat er sprake is van een voorwaardelijk resultaat omdat Kemira persé ook de cao wil afhandelen. Kemira vindt dat een pensioen-cao en een arbeidsvoorwaardelijke cao aan elkaar verbonden zijn en wil daar het budget over verdelen. Dit betekent dat werkgever naast de pensioen-cao nog 2,7% over heeft voor afspraken in de cao. Daarmee worden vakbonden gedwongen meteen na te denken over de loonsverhoging voor een nieuwe cao.

Looptijd en loonvoorstel

Graag verneem ik van onze leden wat je wil in de nieuwe cao. Een optie op dit moment is dat we voor een tweejarige cao gaan waarbij het eerste jaar 2,7%, en het tweede jaar 3,0% aan loonsverhoging afgesproken wordt. Kemira zal dit nagaan bij de moedermaatschappij. CNV Vakmensen wil jou deze optie voorleggen om na te gaan waar we staan bij de vervolggesprekken voor wat de cao betreft. Het gaat om jouw cao en daarom graag een reactie op dit voorstel.

Hoe nu verder?

Om duidelijk te krijgen hoe CNV Vakmensen in dit traject verder moet onderhandelen, is het nodig dat ook jij aangeeft welke loonsverhoging wenselijk is. Daarom verzoek ik je mij per e-mail te laten weten of een tweejarige cao met een loonsverhoging van 2,7% en 3,0% voor jou een optie is. Wil je mij dit vóór 9 november a.s. laten weten?

Het staat je vrij om met een collega hierover te spreken. Is deze collega nog geen lid? Wellicht kun jij hem/haar motiveren om lid te worden en invloed uit te oefenen; het gaat tenslotte om jullie cao. Voor meer informatie over het lidmaatschap kun je op de website een kijkje nemen: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Zodra er informatie is met betrekking tot de onderhandelingen laat ik je dit zo snel mogelijk weten.

Fadua Toufik
bestuurder CNV Vakmensen
E f.toufik@cnvvakmensen.nl 
M 06 – 1020 8590

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid