Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Veel banen verloren bij FPI Hardenberg

"Een kwart van de banen bij Future Pipe Industries (FPI) in Hardenberg gaat verloren. Dat is verschrikkelijk voor alle betrokken werknemers", zegt bestuurder Eric Aarts van CNV Vakmensen. FPI, fabrikant van grote pijpleidingen, kampte de afgelopen jaren met een sterke daling van de vraag naar hun producten. Vanmiddag maakt de directie van FPI bekend dat 38 van de 153 mensen hun baan gaan verliezen. Het is nog onduidelijk om welke mensen het gaat.

Aarts: "Vanochtend werden de vakbonden door de directie uitgenodigd. Wij willen nu zo snel mogelijk met hen om tafel om afspraken te maken over begeleiding van werk naar werk. De meeste werknemers zijn al lang in dienst, zij doen specialistisch werk. Om- en bijscholing zal dan ook zeker deel uitmaken van het sociaal plan." FPI Hardenberg heeft aangegeven het noodzakelijk te vinden een deel van de productie over te hevelen naar lagelonenlanden, Aarts: "Dat is natuurlijk zuur. Hier hebben ze deskundige en betrokken werknemers in dienst. Die worden nu aan de kant geschoven, omdat het elders goedkoper kan."

In Hardenberg loopt de pilot van het Maaslandmodel, een arbeidsmarktmodel waarbij CNV Vakmensen nauw is betrokken. Uitgangspunt daarbij is dat werkgevers in een regio samen de verantwoordelijkheid nemen om mensen van werk naar werk te begeleiden. Aarts:"Ik heb dan ook op korte termijn een gesprek met Jan Goossens die dit project coördineert om te bespreken dat de werknemers van FPI onderdeel gaan uitmaken van deze pilot."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid