Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Vakbonden vragen fatsoenlijke onderbouwing

Zoals jullie hebben kunnen lezen in een nieuw "internal annoucment" 1559 wordt het vakantiegeld van de maand mei gewoon uitbetaald. Omdat we, ook heel gewoon, hebben gevraagd om financiele onderbouwing en die niet gekregen hebben, Nu de Paasuitkering nog!

Aan onze leden werkzaam bij Apollo Vredestein

 

 

Vakantiegeld

Zoals jullie inmiddels hebben begrepen via een internal announcement van mw. Ramachandran gaat AVBV alsnog over op uitbetaling van het vakantiegeld in mei.

Ramachandran spreekt over de vakbondsvoorwaarden als “zeer intensief niveau van vereiste details, wat niet alleen tijdrovend was, maar ook niet op korte termijn geleverd kon worden”.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in onze voorgaande nieuwsbrieven hebben wij vakbonden enkel gevraagd om een schriftelijke financiële onderbouwing van de financiële noodzaak om het vakantiegeld te verdelen en uit te stellen. En daarnaast vroegen wij om een accountantsverklaring. Wij kunnen namelijk niet alles wat de werkgever zegt voor waarheid aannemen, zeker als het gaat om jullie arbeidsvoorwaarden. Dit is de gebruikelijke gang van zaken in dit soort situaties. Het is onze taak om de werknemers te beschermen en hun belangen zo goed mogelijk te borgen.

Bovenstaande hebben wij ruim een maand geleden gevraagd aan de werkgever. Wij kunnen ons dus niet verenigen met de bewoordingen van mw. Ramachandran.

Afijn, we zijn blij dat jullie binnenkort kunnen genieten van jullie vakantiegeld!.

 

Paasuitkering

Toen ons het bericht bereikte dat de werkgever voornemens was de paasuitkering niet, dan wel op een ander moment te betalen hebben wij vakbonden de werkgever hierop aangesproken. Wij hebben de werkgever dringend geadviseerd om de paasuitkering WEL op de gebruikelijke wijze te betalen, omdat dit wat ons betreft:

  • Een verworden recht kan zijn die afgedwongen kan worden door de werknemers.
  • Dit voornemen een wijziging is van een regeling waar de Ondernemingsraad had moeten instemmen. Dit is niet gebeurd.

We hebben inmiddels via onze kaderleden verschillende meldingen binnen gekregen dat de paasuitkering toch niet betaald is.

Samen met de kaderleden en de juristen van de vakbonden zullen wij dit nader onderzoeken. Jullie ontvangen hier zo spoedig mogelijk bericht over. 

Blijf gezond!

Gerard van Dijk, CNV Vakmensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid