Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Update reorganisatie AC Hartman

Beste leden, Allereerst dank voor jullie komst gisteravond naar de ledenbijeenkomst en jullie mening en gedachten over de aankomende reorganisatie bij AC Hartman en Hareko. Dit heeft ons vanochtend gesteund in ons gesprek met de directie.

Namens de PVT was Jaap aanwezig en dat was voor ons erg prettig. Wij zijn het gesprek ingegaan met het standpunt dat wij het voorgestelde sociale plan niet eens de titel sociaal plan waardig vinden en dat het ons erg tegen de borst stuit dat het voortbestaan van de organisatie wordt neergelegd bij de medewerker. De goedkope manier waarop ze van 57 medewerkers af willen is absoluut niet correct en we hebben niet voor niets in Nederland wetgeving waarin is bepaald wat de minimale vergoeding moet zijn.

Wil je weten waar je recht op hebt kan je dat simpel uitrekenen op deze website: https://www.transitievergoeding.nl/transitievergoeding-berekenen/

Wij kunnen, willen en gaan niet akkoord met dit voorstel van de werkgever. Het gesprek heeft amper drie kwartier geduurd en we zijn uit elkaar gegaan zonder een akkoord. Jullie directie wil geen centimeter toegeven op dit moment en gaat zich beraden op hoe nu verder.

De kans is erg groot dat 57 van jullie in de komende dagen een mailing ontvangen waarin je wordt uitgenodigd om op gesprek te komen. Een (VSO) vaststellingsovereenkomst zal dan het onderwerp van het gesprek worden en er wordt gevraagd om deze te tekenen voor 1 januari. Ik raad jullie af om deze te tekenen, want daarmee ga je akkoord met het voorstel van de werkgever. Mocht je toch tekenen heb je 14 dagen de tijd om je beslissing te herroepen.

Ik zal jullie op het moment dat er weer nieuws is gelijk updaten.

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid