Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Update cao-overleg bij PPG

Vandaag heeft een verder overleg voor de verlenging van jullie cao plaatsgevonden. Daarbij is de feedback, die jullie tijdens de ledenvergaderingen hebben gegeven, uitvoerig aan de orde geweest.

Zoals jullie je ongetwijfeld nog herinneren, is door PPG vervelend genoeg een enorme verschraling van het Sociaal Plan als voorwaarde gesteld voor de totstandkoming van jullie cao.  Echte argumenten daarvoor, anders dan een kille bezuiniging, ontbreken. Tijdens het overleg van vandaag heeft jullie management haar argumenten nog maar eens herhaald, maar onze delegatie niet kunnen overtuigen. Sterker nog, wij krijgen steeds meer het idee dat jullie het Sociaal Plan binnen afzienbare tijd meer dan nodig gaan hebben.

Het enige afwijkende ten opzichte van de vorige bijeenkomst, is dat PPG heeft aangegeven jullie een marktconform loonbod te willen doen. Als jullie alsnog akkoord gaan met een verslechtering van het Sociaal Plan.

Tijdens de ledenvergaderingen van enkele weken geleden stond één ding als een paal boven water: er is vanuit jullie als leden geen enkele bereidheid om akkoord te gaan met een gewijzigd Sociaal Plan. Inmiddels bereikt ons vanuit alle, ook onverwachte hoeken en gaten van het bedrijf, het dringende advies en verzoek om hiermee niet in te stemmen. Het kan maar duidelijk zijn.

We gaven jullie al aan dat een cijfermatige onderbouwing van het standpunt van PPG ontbreekt. Die cijfers zijn nu eens onbekend, de volgende keer vertrouwelijk en vandaag, zo bleek, beursgevoelig. Het heeft er vandaag toe geleid dat wij jullie management moesten informeren dat er inmiddels 1.000.000 liter boven budget is geproduceerd. Dat was bij het MT kennelijk niet bekend. Eerder al was men niet bekend met hoge werkdruk. Het lijkt erop dat er nauwelijks bekendheid meer is met wat er op de werkvloer speelt.

Wij als onderhandelingsdelegatie vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. We vinden dat wanneer dergelijke basale informatie aan het MT niet bekend is, je je af kunt vragen wat er eigenlijk wél bekend is en waar momenteel op gestuurd wordt. Wij hebben hierover naar jullie directie onze zorg uitgesproken.

Daarnaast zijn wij van mening dat het een belang betreft dat verder gaat dan alleen de cao-tafel. Daarom hebben wij om een overleg gevraagd met jullie Ondernemingsraad, die daar uiteraard zijn eigen verantwoordelijkheid in heeft, niet alleen naar de leden, maar ook naar de niet-leden van vakbonden. We hebben met de OR op korte termijn overleg. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de uitkomst van dit overleg.

Mede namens FNV Procesindustrie Erik de Vries en Thea Snijder,
Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: p.boeseken@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid