Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Update Cao BN International

Waarschijnlijk wordt er bij jullie veel gepraat over of er wel of geen cao komt, en wat CNV Vakmensen doet in deze situatie.

Zoals jullie weten was er de laatste keer een verdeelde uitslag. De Unie was voor, FNV heel duidelijk tegen en wij waren niet voor en niet tegen. Na overleg met een aantal van jullie, ook voorstemmers, hebben wij de keuze gemaakt om samen met FNV te blijven optrekken. Zoals we tijdens dit hele lange traject steeds hebben gedaan. 

Eindbod

Vervolgens hebben zowel FNV als CNV Vakmensen een brief van de werkgever ontvangen waarin wij worden verzocht het huidige eindbod opnieuw aan jullie voor te leggen met een looptijd van 2 of 3 jaar. Voor de rest zijn er geen wijzigingen. Dit is opmerkelijk aangezien wij duidelijk aan de werkgever hebben doorgegeven dat het eindbod niet door iedereen vanwege de looptijd is afgewezen.

De werkgever staat het vrij om ons een nieuw eindbod aan te bieden. Daar moeten dan wel verbeteringen in opgenomen zijn ten opzichte van het afgewezen eindbod. Inhoudelijk wordt echter niets gewijzigd in het eindbod.

Nieuw eindbod voorleggen

Inmiddels heeft FNV laten weten dat zij het eindbod niet opnieuw zullen voorleggen, mede omdat er inhoudelijk niets wijzigt. CNV Vakmensen gaat niet als enige vakbond hetzelfde eindbod wederom voorleggen aan jullie. Dan ontstaat een heel vreemde situatie. Ik laat de werkgever dan ook weten dat ook CNV Vakmensen niet eerder een eindbod kan voorleggen dan dat deze inhoudelijk is verbeterd ten opzichte van het laatste eindbod.

Mochten hierover nog vragen zijn dan kun je me mailen of laat het via Andre Rol aan mij weten.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 51 60 19 89
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid